A svéd válogatott ellen kezdenek a mieink

Vágólapra másolva!
2010.02.17. 18:41
null
A magyar válogatott ismét elkezd egy selejtezősorozatot
Címkék
Szerdán Amszterdamban elkészítették a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság E-selejtezőcsoportjának menetrendjét: ennek értelmében a magyar válogatott Svédország ellen, idegenben kezdi meg a sorozatot 2010. szeptember 3-án. Az idén ősszel összesen négy Eb-selejtezőt játszik Erwin Koeman csapata, 2011-ben további hatot. A csoportból az első helyezett jut ki a lengyel-ukrán közös rendezésű 16-os döntőbe, a mögötte végző válogatott – ha legjobb másodikként nem szerez automatikus részvételi jogot – 2011 novemberében oda-visszavágós pótselejtezőn harcolhatja ki az Eb-szereplést.

Erwin Koeman szövetségi kapitány elégedetten nyugtázta a menetrend elkészültét, kisebb diplomáciai sikerként elkönyvelve a svédek elleni idegenbeli kezdést, amelyet ő kifejezetten szeretett volna – szemben a 2010-es vb-selejtezők során a mieinket kétszer is legyőző svédekkel.

 ÍGY KEZDTÜNK 2002-BEN
 

SZAVAZÁS

Ön is elégedett a magyar válogatott Eb-selejtezős menetrendjével?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Mindenképpen elégedettek lehetünk a menetrenddel – nyilatkozta a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának Erwin Koeman. – Nagyon veszélyes lenne most számolni a pontokat, de reménykeltően alakultak számunkra a dátumok és a párosítások ahhoz, hogy a sorozat legvégéig versenyben legyünk a második helyért."

A szövetségi kapitány mellett Bordás György, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) főtitkára és Szekeres Tamás, a válogatott technikai igazgatója képviselte hazánkat az amszterdami Okura Hotelben szerdán délután megejtett egyeztetésen, amely hosszas huzavonát és némi vitát követően este hozott eredményt.

Érdemes megjegyezni, ha nem jutott volna egyezségre a hat válogatott képviselője, akkor a menetrendet az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) sémája alapján készítették volna el.

A nehéznek ígérkező svédországi kezdést követően két olyan hazai találkozó következik, amelyen gyengébb kalapból érkező ellenfél (Moldova, San Marino) vár a mieinkre. A csapat egy újabb, minden bizonnyal télies északi túrával (Finnország) zárja 2010-et, majd 2011 márciusában négy nap leforgása alatt kétszer is felhörpinthetjük a feketelevest (Hollandia).

A cél nem lehet más, mint megőrizni a továbbjutási esélyt a 2011. őszi mérkőzésekre – amelyek közül két „hatpontosat" (Svédország, Finnország) hazai környezetben vívhat meg a csapat. Jó ómen, hogy a finnek elleni lesz az utolsó erőpróba – az 1998-as vb selejtezőin (igaz, idegenben) a finnek ellen sikerült kiharcolni a (később tragikusan alakuló) pótselejtezőt.

ÍGY ZÁRTUNK 1997-BEN
 

 A kilenc csoportelső automatikusan kijut a kontinenstornára, a legjobb csoportmásodik szintúgy. A további nyolc csoportmásodik pótselejtezőt vív, ennek első mérkőzéseit 2011. november 11-én vagy 12-én, a visszavágókat november 15-én játsszák.

A tizenhatos döntő csoportbeosztását 2011 decemberében Kijevben készítik el, a döntőt 2012. június 8. és július 1. között rendezik meg Lengyelország és Ukrajna négy-négy városában.


VÁLOGATOTTUNK PROGRAMJA AZ EB-SELEJTEZŐN
2010. szeptember 3.
Svédország–Magyarország
2010. szeptember 7.
Magyarország–Moldova
2010. október 8.
Magyarország–San Marino
2010. október 12.
Finnország–Magyarország
2011. március 25.
Magyarország–Hollandia
2011. március 29.
Hollandia–Magyarország
2011. június 7.
San Marino–Magyarország
2011. szeptember 2.
Magyarország–Svédország
2011. szeptember 6.
Moldova–Magyarország
2011. október 11.
Magyarország–Finnország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik