A Róth-csapat vereséggel kezdte az Eb-selejtezőt

Vágólapra másolva!
2011.09.01. 22:31
null
Futács gólja kevés volt a mieink győzelméhez (Fotó: Németh Ferenc – archív)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 2–1-re kikapott Írországtól idegenben első mérkőzésén az Európa-bajnoki selejtező 7. csoportjában. A mieink korán hátrányba kerültek, de Futács Márkó egyenlített, ám a második félidőben kapott gólra már nem tudott válaszolni Róth Antal csapata, amely az utolsó perceket emberhátrányban játszotta le Iszlai Bence kiállítását követően.

A magyar U21-es válogatott az írországi Sligóban kezdte meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, amelyben az írek mellett a törökökkel, az olaszokkal és Liechtensteinnel kell megküzdenie a 7. csoportban.

RÓTH: NEM VAGYUNK HOZZÁSZOKVA EHHEZ AZ IRAMHOZ
„A mérkőzés nagy részében a párharcok, a fizikai küzdelem dominált, úgy ahogyan arra előzetesen számítottunk is, ez azonban végül felőrölte az erőnket – nyilatkozta a lefújás után Róth Antal az mlsz.hu-nak. – Az írek dinamikusabb, erőteljesebb futballt játszottak, látszott, hogy játékosaim lassabb tempójú meccseken edződtek, nincsenek hozzászokva ehhez az iramhoz. Ezzel együtt az akarati tényezővel elégedett vagyok, a harcossággal és a szervezettséggel sem volt probléma, hatalmas küzdelemben, a végén tíz emberrel játszva minimális különbséggel maradtunk alul."

A mieinkre – az MLSZ tájékoztatása szerint – szakadó eső és telt ház, vagyis mintegy 4000 szurkoló várt a Sligo Rovers stadionjában.

Az írek bátran, lendületesen kezdték a mérkőzést, az első percekben válogatottunk kissé visszafogottabb teljesítményt nyújtott, és a 15. percben egy rövid felszabadítás után Robert Brady egy távoli lövéssel megszerezte a vezetést a házigazdáknak.

A gól után kiegyenlítetté vált a meccs, fokozatosan javult a mieink játéka, és a 38. percben a félidő legszebb akciójának végén egyenlítettünk: Gosztonyi András kitűnően ugratta ki a jobbösszekötő helyén remekül kilépő Bódi Ádámot, aki rávezette labdát a kapusra, majd okosan az üresen helyezkedő Futács Márkóhoz továbbított, akinek nem okozott gondot az üres kapuba passzolni.

A 40. percben egy tízméteres ír kapáslövés után Gulácsi Péter nagy bravúrral a lécre ütötte a labdát, a küzdelmes első félidő így 1–1-es döntetlennel zárult.

A második félidő nagy magyar helyzettel indult, Balázs Benjámin lépett ki a védők közül, de ziccerben a kapu mellé lőtt. Ezt követően átvette az irányítást a hazai együttes, a mieink térfelére helyeződött át a játék, de a támadásokról ebben a periódusban sem mondtunk le, válogatottunk kontrákból igyekezett veszélyeztetni. Az ír csapat a játékrész közepén több helyzetet is kidolgozott a kapunk előtt: Barton 12 méteres lapos lövését Gulácsi a jobb sarok előtt még bravúrral hárította, de a 69. percben már kapusunk sem tudta megakadályozni a második hazai gólt: Brady jobbról, bal lábbal nyeste át a labdát a hosszú sarokra, ahol az érkező Rhys Murphy egy méterről fejelt a hálóba.

A 72. percben Gosztonyi 28 méterről, szabadrúgásból centikkel tévesztett célt, majd a 79. percben Balázs járt közel a gólszerzéshez, de lemaradt a jobb oldali beadásról. A 82. percben Iszlai Bencét egy rossz ütemű belépő után kiállították, s bár a mieink tíz emberrel is megpróbáltak egyenlíteni, az írek megtartották előnyüket és megnyerték a meccset.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 1. FORDULÓ
ÍRORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–1 (1–1)
Sligo, 4000 néző. V: Delferiere (belga)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Szokol, Fodor, Kálnoki-Kis, Sváb– Bódi (Hidi, 90.), Kiss M., Iszlai, Balázs (Gyurcsó, 81.) – Gosztonyi, Futács (Nagy D., 79.). Szövetségi edző: Róth Antal
Gólszerzők: Brady (15.), Murphy (69.), ill. Futács (38.)
Kiállítva: Iszlai (82.)

 

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
1. CSOPORT
Németország–San Marino 7–0
2. CSOPORT
Litvánia–Svédország 0–1
Málta–Szlovénia 1–4
5. CSOPORT
Észtország–Svájc 0–0
Grúzia–Spanyolország 2–7
6. CSOPORT
Moldávia–Portugália 0–2
8. CSOPORT
Izland–Belgium 2–1
Anglia–Azerbajdzsán 6–0
10. CSOPORT
Luxemburg–Ausztria 1–4
Bulgária–Hollandia 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik