A vörösiszap-katasztrófa károsultjai kapják a pénteki selejtező jegybevételét

NSO/MTI/MLSZ NSO/MTI/MLSZNSO/MTI/MLSZ NSO/MTI/MLSZ
Vágólapra másolva!
2010.10.07. 16:19
A Magyar Labdarúgó-szövetség igyekszik segíteni a vörösiszap-katasztrófa áldozatain, ezért az MLSZ vezetősége úgy döntött, hogy a pénteki, San Marino elleni Európa-bajnoki selejtező teljes jegybevételét a károsultaknak ajánlja fel – tudatta a szövetség hivatalos honlapján.


A pénteki Eb-selejtező teljes bevétele a vörösiszap-katasztrófa károsultjait segíti (Fotó: Czerkl Gábor)
A pénteki Eb-selejtező teljes bevétele a vörösiszap-katasztrófa károsultjait segíti (Fotó: Czerkl Gábor)
A pénteki Eb-selejtező teljes bevétele a vörösiszap-katasztrófa károsultjait segíti (Fotó: Czerkl Gábor)

A pénteki Eb-selejtező teljes bevétele a vörösiszap-katasztrófa károsultjait segíti (Fotó: Czerkl Gábor)
A pénteki Eb-selejtező teljes bevétele a vörösiszap-katasztrófa károsultjait segíti (Fotó: Czerkl Gábor)

„Picit más rendszerben lépünk majd pályára, mint az előző mérkőzéseken, hiszen ezúttal támadóbb szellemű futballt szeretnénk bemutatni – mondta a szakvezető a Telkiben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Egervári Sándor. – Annak ellenére, hogy kötelező a győzelem, azt is sikernek könyvelném el, ha nehezen nyerne a csapat, s amennyiben így történne, akkor sem veszítene presztízséből az együttes."

Egervári arról is beszámolt, hogy a keretben nincs sérült, mivel az orvosi stábnak sikerült Juhász Roland krónikus, három hete húzódó ülőideg-problémáját rendbe tennie.

SZAVAZÁS

A válogatott San Marino ellen megszerezte a kötelező három pontot. A finn túra után hány ponttal zárjuk ezt a kétfordulós kört?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ritkán van ilyen, hogy mi vagyunk a favoritok, de érvényesíteni kell a nagyobb játéktudásunkat, még ha igazi catenaccióval találkozunk is. Pihentetést nem igazán tervezünk akkor sem, ha esetleg már a félidőre sikerülne tetemesebb előnyt szereznünk" – mondta Egervári, aki kicsit előre is tekintve, a keddi, finnországi meccsel kapcsolatban megjegyezte, a „finn futballkultúra a magyarnál előrébb tart", amit jelez, hogy az északi csapat a harmadik kalapban szerepelt a sorsoláskor, illetve Hollandiában is csak 2–1-re kapott ki – jelentette az MTI. Éppen ezért az ottani sikert bravúrnak értékelné a szövetségi kapitány, és bár egy döntetlennel is elégedett lenne, azért azt megjegyezte, hogy mindettől függetlenül győzelemért utaznak majd Helsinkibe.

A német Bundesligában hibátlan mérleggel listavezető Mainz magyar csatárát, Szalai Ádámot nem zavarja a teher, hogy a szurkolók tőle várják a gólokat, mert mint mondta: mindig is arra vágyott, hogy elvárás legyen vele szemben, mert ez motiválja.

„Még a legkönnyebbnek tűnő ellenfél legyőzése sem egyszerű feladat jelenleg a magyar válogatottnak, így kizárólag a három pont megszerzése a fontos. Nem feltétlen a gólszerzés a lényeg számomra. Akkor leszek elégedett magammal, ha azzal az érzéssel jövök le a pályáról, hogy jó játékkal segítettem győzelemhez a nemzeti együttest" – fogalmazott Szalai.

A Magyar Labdarúgó-szövetség nemcsak a teljes bevétel felajánlásával segíti az iszapkatasztrófa károsultjait, hanem a Puskás Ferenc Stadion bejáratainál adománygyűjtő urnákat is elhelyeztet, s az ezekben összegyűlő pénzt szintén eljuttatja a rászorulóknak.

Az alábbiakban az MLSZ közleményét tesszük közzé.

„A Devecsert és Kolontárt érintő vörösiszap-áradás összefogásra sarkallta az országot, és a segítségnyújtásból a Magyar Labdarúgó-szövetség is kiveszi a részét. Válogatottunk pénteken 19 órától a Puskás Ferenc Stadionban fogadja Európa-bajnoki selejtezőn San Marino együttesét, s az MLSZ a találkozó teljes bevételét a katasztrófa károsultjainak ajánlja fel.

Mindez azt jelenti, hogy azok, akik pénteken kijönnek szurkolni a magyar válogatott sikeréért, egyben segítséget nyújtanak nehéz helyzetbe került honfitársainknak, hiszen a belépőkért kifizetett pénzösszeget a károsultak kapják meg. A szövetség a találkozó előtt a bejáratoknál pénzgyűjtő urnákat helyez el, és arra kéri a drukkereket, hogy akinek a jegy árán felül is módja van adakozni, segítse a bajba jutottakat.


A találkozó szünetében, illetve a mérkőzés alatt az eredményjelzőn, valamint a stadionban kihelyezett hirdetőtáblákon további segítségnyújtási lehetőségekről tájékoztatjuk a közönséget."

Magyar Labdarúgó-szövetség


A kilátástalan helyzetbe került devecseri klub – a pályán valószínűleg már soha többé nem lehet mérkőzést játszani, a felszerelés és az igazolások megsemmisültek – kéri, hogy aki labdával, mezzel, vagy akármilyen módon tudja segíteni a csapatot, jelentkezzen. Amennyiben az impresszumunkban található e-mail-címre írnak, továbbítjuk az elérhetőséget a csapatnak segítő Index Veszprémnek.

 

A kolontári és devecseri lakosoknak segíteni szándékozók az 1752-es Nemzeti Segélyvonal hívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak az öt legnagyobb magyar karitatív szervezeten keresztül. A gyűjtőszámláló állása, a telefonhívások számának alakulása folyamatosan ellenőrizhető a www.nsv.hu honlapon, ahol figyelemmel követhetők az OTP számára közvetlenül érkező befizetések is. Az összegyűlt adomány a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat segítségével jut el a rászorultakhoz.


A MIEINK VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATA SAN MARINO ELLEN
Király Gábor – Vermes Krisztián, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Laczkó Zsolt – Koman Vladimir, Vadócz Krisztián, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám, Rudolf Gergely
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik