A mieink ellen már nem kísérletezget Trapattoni

mlsz.hu/NSO mlsz.hu/NSOmlsz.hu/NSO mlsz.hu/NSO
Vágólapra másolva!
2012.06.03. 20:48
Giovanni Trapattoni, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn már azt a kezdőcsapatot küldi pályára a Magyarország elleni felkészülési mérkőzésen, amely a horvátok ellen is szerepel majd az Európa-bajnokságon.

Trapattoni reméli, jól sikerül a mieink elleni, Eb-főpróbának szánt meccs
Trapattoni reméli, jól sikerül a mieink elleni, Eb-főpróbának szánt meccs
Trapattoni reméli, jól sikerül a mieink elleni, Eb-főpróbának szánt meccs
Trapattoni reméli, jól sikerül a mieink elleni, Eb-főpróbának szánt meccs
Trapattoni reméli, jól sikerül a mieink elleni, Eb-főpróbának szánt meccs

 

Az írek vasárnapi edzése előtt Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány és Robbie Keane állt a sajtótájékoztatón a média képviselőinek rendelkezésére. Az ír közvélemény fokozott várakozását – amit természetesen a közelgő Európa-bajnokság indokol – jól jelzi, hogy a csapatot mintegy harminc ír újságíró kísérte el Budapestre. Az írek olasz szakvezetője az Eb főpróbájának tekinti a hétfői meccset, és játékosaitól is azt várja, hogy tökéletesen koncentrált játékot nyújtsanak.

SZAVAZÁS

Milyen eredményt vár a magyar–ír válogatott mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Trapattoni elárulta a kezdőcsapatot is: ebben helyet kap térdsérülése után a kapus, Shay Given, illetve a bokájával bajlódó John O’Shea is. A támadósorban Robbie Keane párja a Wolverhampton Wanderers csatára, Kevin Doyle lesz. Trapattoni elmondása szerint 90 százalékos bizonyossággal ez a kezdő lép pályára a horvátok elleni, jövő vasárnapi Európa-bajnoki mérkőzésen is Poznanban.

„Ez az utolsó felkészülési meccsünk az Eb előtt, szeretnék olyan teljesítményt és lelkesedést látni a csapatomtól, mint amivel a ránk váró mérkőzéseken lépünk majd pályára. Ugyanazt a folyamatos, zökkenőmentes játékot várom, mint amit a Bosznia elleni edzőmeccsen is láttam a futballistáktól. A kezdőcsapat már a horvátok ellen tervezett együttes lesz, de ezúttal nem az eredmény az elsődleges, persze, szeretném, ha a tizenhárom meccse tartó veretlenségi sorozatunk nem szakadna meg” – idézi Trapattoni szavait az mlsz.hu.

A szakember a magyar válogatottra is kitért, és elmondta: tisztában van vele, hogy fiatal, technikás csapat a magyar, amely az elismert hagyományokra épít. Látta a csehek elleni magyar meccset, de azt megelőzően is ismert több labdarúgót, így Bogdán Ádám, Dzsudzsák Balázs, Koman Vladimir és Németh Krisztián játékát illetően is rendelkezik előzetes ismeretekkel.

Az írek szövetségi kapitánya felidézte a magyar csapat fénykorát, amelyet tizenévesen ő maga is figyelemmel kísért, nagyon jól emlékszik a Grosics, Hidegkuti, Kocsis, Puskás, Czibor fémjelezte Budapest Honvédra, az angolokat a Népstadionban 7:1-re megverő Aranycsapatra, illetve a későbbi időszakból Albert Flóriánra is.

Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e magát öregnek, hogy ennyi emléke van a fél évszázaddal ezelőtti magyar csapatról, így válaszolt: „Puskás és Hidegkuti ugyanúgy a focitörténelem része, mint ahogy Churchill és McCarthy a történelemé. Az az öreg ember, aki már nem álmodik, és nem tud előre tekinteni. Fiatal az, aki képes a jövőbe nézni, én magamat ilyennek tartom.”

Az ír újságírók az Európa-bajnoki esélyekről is faggatták a szakembert, aki a csoportellenfél olaszokról inkább nem mondott semmit, mert nem érezte volna fairnek kollégájával, Cesare Prandellivel szemben, saját együtteséről viszont megjegyezte: játékosai kifogástalan erőnlétben várják a tornát, fizikailag és mentálisan is remek az állapotuk, ez lehet az Eb-n a válogatott nagy erőssége.

A csapatkapitány Robbie Keane elmondta: rendkívül motivált az ír válogatott, kiváló a hangulat a csapatnál és a keret minden tagja tökéletesen illeszkedik abba a rendszerbe, amit játszik a gárda. A játékosok nagyon bíznak Trapattoniban, és ha az első mérkőzésen sikerül nyerni a horvátok ellen, akkor Keane szerint nagyon jól is végződhet az Eb a csapat számára.

A holnapi találkozó 20.30 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
MAGYARORSZÁG: Bogdán – Vanczák, Mészáros, Korcsmár, Halmosi – Koman, Varga J., Pintér Á., Dzsudzsák – Szalai Á., Németh K.
ÍRORSZÁG: Given – O’Shea, Dunne, St. Ledger, Ward – Duff, Andrews, Whelan, McGeady – Rob. Keane, Doyle

 

John O'Shea-t és társait a magyar belvárosban is megtalálták az ír szimpatizánsok
John O'Shea-t és társait a magyar belvárosban is megtalálták az ír szimpatizánsok

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik