A magyar tábor Feröerre is megy – még ha ezért nem is jár kedvezmény...

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2016.09.01. 16:52
null
Az Eb-n a magyar szurkolók igazán otthon érezhették magukat (Fotó: Korponai Tamás)
A hét elején Telkiben jártunk, ahol a kezdődő vb-selejtezőkkel kapcsolatban idéztük a magyar válogatott legfontosabb szereplőit, így Bernd Storck szövetségi kapitányt és a csapatkapitány Dzsudzsák Balázst is. Most pedig lássuk a „másik” oldalt, vagy ha úgy tetszik, a másik fontos szereplőt, akiért (elvileg) játsszák ezt a játékot: a szurkolót. A külföldi túrákat szervező csoportokat arról kérdeztük, hogy az Eb okozta euforikus hangulat hatására mennyire nőtt az érdeklődés az idegenbeli meccsek iránt. Továbbá érdekes kérdés, hogy a szurkolói életben, illetve a szurkolói csoportok és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kapcsolatában hozott-e változást a nyári Európa-bajnokság.

 

BÉRLET ÉS KEDVEZMÉNYRENDSZER, AZ MLSZ SZURKOLÓI KLUBJA
A Magyar Labdarúgó-szövetség két hete számolt be arról, hogy a sikeres Eb-szereplés után, a nagy érdeklődés ellenére a korábbiakhoz képest nem emelik a belépőjegyek árát az ősszel kezdődő vb-selejtezőkre, amelyek itthon a Groupama Arénában lesznek. Ezzel egyidejűleg a szövetség új kedvezményrendszert vezet be, és ennek részeként már el is kezdte a selejtezőkre szóló bérletek árusítását, amelyek megválthatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

A kedvezményrendszer egyik elemeként a világbajnoki selejtezőkre 30 százalékos kedvezménnyel válthatnak bérletet a szurkolók, amennyiben belépnek az MLSZ szurkolói klubjába. A bérletvásárlás egyik nagy előnye, hogy ezzel a szurkolók garantáltan ott lehetnek a válogatott nagy érdeklődésre számot tartó világbajnoki selejtezőinek mindegyikén. A bérlet ára alapesetben 15 százalék kedvezményt jelent ahhoz képest, ha valaki egyenként megvásárolná az öt selejtezőre a jegyét, és újabb 15 százalékot, amennyiben a vásárlók tagjai az MLSZ szurkolói klubjának.

A klubtagsághoz nem kell mást tenni, csupán érvényes Futball- vagy klubkártyával regisztrálni az MLSZ Szurkolói Klubba a szurkoloiklub.mlsz.hu oldalon. Regisztráció után máris megvásárolhatók a vb-selejtezősorozat hazai meccseire szóló bérletek, melyek – a jegyekhez hasonlóan, elhelyezkedéstől függően – több árkategóriában elérhetőek a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. Aki még nem rendelkezik Futball- vagy klubkártyával, a klubkartya.mlsz.hu oldalon igényelhet.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a hét elején Telkiben tartott sajtótájékoztatón elmondta, az első két hét tapasztalatai már mutatják, nagy az érdeklődés a bérletek iránt, ugyanis több mint 2000 bérletet már értékesítettek. Sipos a bérletvásárlás előnyei közé sorolta azt is, hogy mivel a jegyárusítás csak később kezdődik, a bérletet váltók szabadon kiválaszthatják, hová szóljon a belépőjük, hol szeretnének helyet foglalni a stadionban.

Fontos hozzátenni, hogy a magyar válogatott mérkőzései természetesen továbbra is megtekinthetőek azon szurkolók számára is, akik nem lépnek be az MLSZ Szurkolói Klubba vagy nem kívánják kiváltani sem a klubkártyát, sem a Futballkártyát. Az első hazai vb-selejtezőre, az október 7-i Magyarország–Svájc összecsapásra szeptember 5-től lehet jegyeket vásárolni.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata éppen másnap játssza az első, idegenbeli selejtezőjét Feröeren.

„Ahogy az Európa-bajnoki selejtezőkre és az Eb-re, ugyanúgy természetesen a vb-selejtezőkre is szervezünk utazásokat, illetve azok a drukkerek, akik eddig velünk utaztak, a jövőben is elkísérik a válogatottat az idegenbeli találkozókra – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online érdeklődésére a magyar szurkolók szervezett utazásainak portálja, az indulazutazas.com részéről Molnár-Tóth Mariann. – Sokkal nagyobb érdeklődést azonban nem tapasztalunk, mint korábban, nagyjából ugyanazok tartanak velünk, akik az Eb előtt, talán csak az utasok tíz százaléka tekinthető újnak.”

A magyar szurkolók a válogatott első, jövő keddi vb-selejtezőjére, Feröerre a legegyszerűbben a Wizz Air kedd délelőtt Budapestről, éppen a meccs miatt indított közvetlen járatával tudnak elutazni, amely szerdán hajnalban jön is vissza Magyarországra. A találkozóra 228 jegyet kapott a magyar szövetség, az elmúlt hetekben ennek nagyjából a fele kelt el.

Az október 10-i, lettországi utazásra azonban már több lehetőség adódik a szurkolóknak.

„Mi három busz indítását is tervezzük, melyekből kettő meg is telt, így száz drukker utazása már biztosnak tekinthető. A szurkolók többféle utazás közül választhatnak, ugyanis tervezzük, hogy aki szeretné, az Rigából hazafelé, október 11-én megtekintheti a Lengyelország–Örményország vb-selejtezőt is” – nyilatkozta Molnár-Tóth.

Emellett repülős túrára is lehet már jelentkezni a Magyar Labdarúgó-szövetséggel együttműködő Sportimádók szurkolói klub szervezésében.

„Feröeren transzfert szervezünk a drukkereknek a reptérről a stadionhoz, míg Rigába egy- és kétéjszakás, repülős túráink lesznek. Az Eb után közvetlenül nagyon sokan érdeklődtek, de a felfokozott érdeklődés azóta csökkent. Mindenesetre szerintem így is örvendetes, hogy még Feröerre is elkísérik száz-százötvenen a válogatottat, ez azért nem mindig volt így. Rigában pedig úgy ezerötszáz magyarra lehet majd számítani. Idén ez a két meccs lesz, viszont jövőre, Svájcban és Portugáliában, a két legfontosabb mérkőzésen akár már többezres tömeg is összejöhet” – mondta a klub részéről Barthos Zoltán.

Ami változást jelent a magyar válogatottal, elsősorban az itthoni találkozókkal kapcsolatban, hogy az MLSZ a hazai selejtezőkre bérleteket árul, amelyeket kedvezményes áron válthatnak meg azok a drukkerek, akik Futball- vagy klubkártyával rendelkeznek és regisztrálnak az MLSZ most szerveződő szurkolói klubjába.

„Úgy tudjuk, sokan érdeklődnek a bérletek iránt, mert szeretnének mindenképp ott lenni a meccseken, nem akarnak a mérkőzések előtti jegyvásárlási hajrában hoppon maradni – mondta az új rendszerrel kapcsolatban Molnár-Tóth. – A szurkolói klub ötletét viszont furcsálljuk. Nem értjük, hogy miért nem azok a drukkerek részesülhetnek kedvezményekben, akik immár évek óta rendszeresen elkísérik idegenbe is a csapatot, miért kellene ehhez egy külön klubba belépnünk. Egyáltalán, mi célt szolgál, milyen szolgáltatásokat nyújt ez az úgynevezett klub, azon kívül, hogy ezen keresztül kedvezményhez juthatnak a kártyarendszerbe regisztrálók, mert erről semmilyen tájékoztatást nem kaptak a drukkerek. Aki nem kíván regisztrálni, de évek óta minden mérkőzésre elkíséri a csapatot, miért nem kaphat kedvezményt?”

Erre pedig már halljuk is a „másik oldal" kérdését, amely úgy szól, de „miért nem lehet regisztrálni?”

Ezzel pedig elérkeztünk oda, ahol az Eb előtt is tartottunk: a kártyarendszer már nem kötelező, de ez a téma továbbra is megosztja a drukkereket, ebben, illetve számos ehhez köthető kérdésben nincs és valószínűleg nem is lesz egységes, közös álláspont. Az MLSZ és a szurkolók sem törekednek erre, és lehet, hogy nincs is rá szükség, mert ahogy az Eb-n, úgy Feröeren és az összes többi vb-selejtezőn enélkül is zúg majd a ria, ria...

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A FERÖER ELLENI VB-SELEJTEZŐRE (szeptember 6.)
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Videoton)
Középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Kovács István (Videoton), Kleinheisler László (Darmstadt – Németország), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Stieber Zoltán (Kaiserslautern – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

VB-SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA , A B-CSOPORT MENETRENDJE

2016. szeptember 6., kedd
20.45: Feröer–Magyarország

20.45: Andorra–Lettország
20.45: Svájc–Portugália

2016. október 7., péntek
20.45: Magyarország–Svájc

20.45: Lettország–Feröer
20.45: Portugália–Andorra

2016. október 10., hétfő
20.45: Lettország–Magyarország

20.45: Andorra–Svájc
20.45: Feröer–Portugália

2016. november 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Andorra

20.45: Portugália–Lettország
20.45: Svájc–Feröer

2017. március 25., szombat
20.45: Portugália–Magyarország

18.00: Andorra–Feröer
18.00: Svájc–Lettország

2017. június 9., péntek
20.45: Andorra–Magyarország

20.45: Feröer–Svájc
20.45: Lettország–Portugália

2017. augusztus 31., csütörtök
20.45: Magyarország–Lettország

20.45: Portugália–Feröer
20.45: Svájc–Andorra

2017. szeptember 3., vasárnap
20.45: Magyarország–Portugália

18.00: Feröer–Andorra
20.45: Lettország–Svájc

2017. október 7., szombat
20.45: Svájc–Magyarország

18.00: Feröer–Lettország
18.00: Andorra–Portugália

2017. október 10., kedd
20.45: Magyarország–Feröer

20.45: Lettország–Andorra
20.45: Portugália–Svájc

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik