A FIFA dönt a magyar csoport vb-selejtezős programjáról

Vágólapra másolva!
2011.10.24. 17:01
null
Egyelőre nem tudni, melyik válogatott ellen lép pályára először a vb-selejtezők során jövő szeptemberben <br />a magyar nemzeti csapat (fotó: Szabó Miklós)<br />
Címkék
Sikertelenül zárult a 2014-es, brazíliai labdarúgó-világbajnokság európai D-csoportjának programegyeztető értekezlete az amszterdami Hiltonban. A magyar válogatott Hollandiával, Törökországgal, Romániával, Észtországgal és Andorrával szerepel egy selejtezőcsoportban – mivel a négyórás megbeszélésen három programterv is elbukott, a végső szót a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) mondja ki. A FIFA elkészíti a csoport programját, döntése kötelező érvényű a csapatokra nézve.

A találkozón magyar részről Egervári Sándor szövetségi kapitány mellett Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke és dr. Vági Márton, a szövetség főtitkára vett részt, a csoportellenfeleket, vagyis a hollandokat, a törököket, a románokat, az észteket és az andorraiakat szintén a szövetségi kapitányok, illetve a szövetségek vezetői képviselték – olvasható az mlsz.hu-n.

A négyórás megbeszélésen háromszor kellett nekifutni a program elkészítésének, de az utolsóként felvázolt menetrend is elbukott, így végül nem sikerült megegyezniük a feleknek. Mindez azt jelenti, hogy a FIFA készíti el a programot, amelyet a csoport minden tagjának kötelező elfogadnia.

„Nincs megállapodás, pedig harmadik nekirugaszkodásra már közel jártunk a megegyezéshez. Ez az utolsó tervezet számunkra már megfelelt volna, ám egyetlen mérkőzés miatt két csoportellenfelünk nem jutott dűlőre, így eredménytelenül zárult a nap. Most már a FIFA dönt, de egyelőre nem tudjuk, mikorra várható végleges program” – fogalmazott Egervári Sándor a tárgyalásokat követően.

A vb-selejtezők 2012. szeptember 7-én kezdődnek, az utolsó játéknap 2013. október 15., a pótselejtezőket november 15-én és 19-én bonyolítják le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik