Olimpia: Tempesti és az olasz fórok nyerőnek bizonyultak

Vágólapra másolva!
2012.07.29. 16:15
Címkék
Stefano Tempesti kapus bravúrjainak, valamint príma emberfóros mutatójának köszönhetően az olasz férfi vízilabda-válogatott a londoni olimpia csoportkörének első fordulójában három góllal nyert Ausztrália ellen.

A kezdés után rögtön a maximumon pörgő felek alaposan felkészültek egymásból, így nehezen tudtak kibontakozni a kapuk előtt. Aztán az olaszok három fórt értékesítve megléptek, kapujukban Stefano Tempesti pedig mindent védett. Az ausztrálok bírták fizikailag a tempót, a brusztot, de az emberhátrányos védekezésük nem volt kellően hatékony, ráadásul a lövéseknél egyre inkább elbizonytalanodtak.

A szépszámú ausztrál közönség legnagyobb örömére kedvenceik a második negyed kezdéseként fórból csökkentették a különbséget, amely még kisebb is lehetett volna, ha Tempesti nem véd egy büntetőt. Az olaszok ezután újabb két emberelőnyt váltottak gólra, és a két csapat közötti különbség csak azért nem nőtt, mert az ausztrál kapus, Joel Dennerley is védett néhányszor. Az olaszok az első félidőben kapott hat fórjukból ötöt váltottak gólra.

Az ausztrál válogatott védekezésben képes volt váltani, egymás után hatástalanította az olaszok támadásait, igaz, utóbbiak – és a bírók – pár kontrával rásegítettek erre. A gól viszont nehezen jött az ausztráloknak is, így nem tudtak igazából felzárkózni a riválishoz, akiknél Tempesti változatlanul nagyon élt a kapuban.

Hosszú gólcsend után fórból mozdultak el az olaszok a holtpontról a negyedik felvonás első percében, majd annak közepén szintén emberelőnyös góllal már négyre növelték a különbséget. Nem maradt túl sok izgalom a hajrára, amit kicsit könnyedebben vettek az olaszok a kelleténél, de még belefért nekik ez is.

LONDON 2012, FÉRFI VÍZILABDA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Görögország–Horvátország 6–8 (2–1, 1–2, 2–2, 1–3)
Kazahsztán–Spanyolország 6–14 (2–4, 1–5, 1–3, 2–2)
Olaszország–Ausztrália 8–5 (3–0, 2–2, 0–1, 3–2)
B-CSOPORT
Magyarország–Szerbia 16.30
Románia–Nagy-Britannia 19.20
Montenegró–Amerikai Egyesült Államok 20.40

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik