Olimpia: Kati néni puszija és biztatása is nagyon kellett Kammereréknek

Vágólapra másolva!
2012.08.09. 11:37
A magyar férfi kajak négyes ezüstérmet szerzett az 1000 méteres távon a londoni olimpián, ez nagyszerű eredmény a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű egységtől.

„Miénk lett a fehérarany. Amikor a stégen készültünk kievezni, olyan történt velem, ami huszonöt éves pályafutásom során még soha: az edzőm odajött, és adott egy nagy puszit, majd azt mondta, húzzad, öreg! Már csak Kati néni miatt is meg kellett csinálnunk ezt a pályát. Öt, két, de még fél évvel ezelőtt is elfogadtuk volna ezt az ezüstérmet. Kökény Roland jó példaként lebeg előttem, még bőven vannak éveim” – mondta a Nemzeti Sport munkatársának Kammerer Zoltán a futam után.Kammerer Zoltán a futam után.

„Nem nyertük meg a futamot, de így is nagy siker a második helyünk. Nem érzem magam fáradtnak, persze még egyszer csak akkor mennék ki most a pályára, ha muszáj lenne” – értékelt röviden Tóth Dávid.

„Maximálisan kihajtottuk magunkat, a tökéletes pályánkat hoztuk, ezt most ennyire volt elég. A végén jöttünk fel, de a célba érve én negyediknek éreztem magunkat, ezért is örültem annyira, amikor kiírták, hogy másodikok lettünk” – összegzett Kulifai Tamás.

„Emlékszem, hogy Atlantában hogy engedtem útjára annak idején Kőbán Ritát, most is teljesen elérzékenyültem” – mondta Kati néni, azaz a négyest felkészítő Fábiánné Rozsnyói Katalin tudósítónknak, majd elsietett az eredményhirdetésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik