Olimpia: Berki hibázott a selejtezőben, most az 5., izgulhatunk

Vágólapra másolva!
2012.07.28. 17:51
Címkék
Bemutatta lólengés gyakorlatát mindkét magyar versenyző a tornászok selejtezőjében. Hidvégi Vid 15.100 ponttal a harmadik, a nagy esélyes Berki Krisztián azonban egy hiba után 15.033 ponttal csak az ötödik helyen áll a szerenkénti rangsorban. A jövő vasárnapi fináléban az első nyolc mutathatja be gyakorlatát, ahol a versenyzők tiszta lappal indulnak.

A mieink közül elsőként Hidvégi Vid mutatta be gyakorlatát, aki hibátlanul teljesített, s 15.100 pontot kapott gyakorlatára. Ebben a csoportban ötödikként lépett a szerhez Berki Krisztián. Az UTE tornászának gyakorlata nem volt hibátlan – talán mert most először szerepelt olimpián –, így végül 15.033 pontot kapott.

Hidvégi Vid lehetett elégedettebb gyakorlata után (Fotó: Szabó Miklós)
Hidvégi Vid lehetett elégedettebb gyakorlata után (Fotó: Szabó Miklós)

Mint korábban hírül adtuk, a magyarok riválisai közül a hazai pályán versenyző brit Louis Smith 15.800 pontot kapott, a tavalyi vb-n ezüstérmes francia Cyril Tomassone pedig 15.333-at. Rajtuk kívül még az olasz Alberto Busnari tudott 15 pont fölé kerülni (15.058) ezen a szeren, de még többen is hátra vannak.

Kimondott szerspecialista nincs a hátralévők közül, azonban sajnos egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy nem előzik meg négyen Berkit – tehát izgulhatunk azért, hogy aranyesélyes tornászunk bejut-e a szer döntőjébe. A mostani és az esti rotációban majd' 30 tornász mutatja még be a gyakorlatát.

A döntő azért valószínűleg összejön, kérdés, hogy mennyire „ég bele” a bírókba a hazai pályán versenyző Smith (15.800) és Berki (15.033) közti differencia... A lólengés döntőjére jövő vasárnap, azaz augusztus 5-én kerül sor.

A csillaghullás aztán szó szerint folytatódott, sorra hibáztak a legnagyobb esélyesek. Ucsimura Kohei, a világ jelenlegi legjobb férfi tornásza két szeren (lólengés, korlát) is nagyot hibázott, leesett, csakúgy, mint az amerikai korlátvilágbajnok Danell Leyva, illetve a talajon egy ugrássorból kvázi arcra érkező kétszeres világbajnok szerspecialista, a brazil Diego Hypolito.

Berki Krisztián, a szer és a feszültség (Fotó: Szabó Miklós)
Berki Krisztián, a szer és a feszültség (Fotó: Szabó Miklós)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik