Olimpia: az amerikaiak fináléba jutottak női vízilabdában

Vágólapra másolva!
2012.08.07. 18:05
Címkék
Elsőként az Egyesült Államok női vízilabdacsapata jutott be az olimpiai torna fináléjába, miután izgalmakban gazdag mérkőzésen 11–9-re legyőzte Ausztráliát az elődöntőben.

Az ausztrálok számára indult jobban a mérkőzés, két góllal elhúztak, de aztán az amerikaiak összeszedték magukat, és a negyed végén már egyenlő volt az állás.

Ezt követően a Steffens testvérek vezette amerikaiak játszottak fölényben és előnyben, a fehér sapkások folyamatosan mentek egy vagy két góllal, de elhúzni nem tudtak, a hajrában pedig az „auszik” felzárkóztak.

Két perccel a vége előtt Gemma Beadsworth kiegyenlített (8–8), Melissa Seidemann viszont ismét az amerikaiakat juttatta előnyhöz, akik közel is jártak a továbbjutáshoz, ám aztán kapitányuk miatt a rendes játékidő utolsó pillanataiban „koppantak” egy nagyot.

Történt, hogy előnybe kerültek az ausztrálok, ám Kate Gynther az utolsó előtti másodpercben a kapufát találta el. Az amerikaiak azt hihették már, hogy nyertek, ám Adam Krikorian szövetségi kapitány időt kért – nem kellett volna… Tudniillik a labda még nem volt az amerikaiaknál. A szabályok értelmében pedig így ötméteres következett az ausztrálok javára, amit Ash Southern értékesített is, hosszabbításra mentve a találkozót.

A ráadásban ennek ellenére az amerikaiak voltak meggyőzőbbek: Maggie Steffens előbb megszerezte negyedik gólját, majd adott egy gólpasszt Kami Craignek, így a Krikorian-csapat jutott a fináléba. Kapitányuk jön egy nagy köszönömmel lányainak.

OLIMPIA 2012
NŐI VÍZILABDA, ELŐDÖNTŐ
Egyesült Államok–Ausztrália 11–9 (3–3, 3–2, 1–1, 2–3, 2–0, 0–0) – hosszabbítás után
Gólszerző: M. Steffens 4, Seidemann, Wenger 2-2, K. Craig J. Steffens, Mathewson, ill. Southern 4, Webster 2, Ralph, Beadsworth, Zagame
Később: Magyarország–Spanyolország, 20.40
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik