Olimpia: a Varga, Hirling duó élt a reményfutambeli eséllyel

Vágólapra másolva!
2012.07.31. 11:49
A Varga Tamás, Hirling Zsolt duó a második helyen végzett a londoni olimpia könnyűsúlyú kétpárevezőseinek kedd délelőtti reményfutamában, annak is az erősebbik hatosában, így továbbjutott az elődöntőbe. 

A magyarok 500 méternél a negyedik helyen haladtak, 1000-nél 2.5 másodperces lemaradással a harmadikon.

A következő 500-on tovább csökkent a különbség a vezető görög egységhez képest (1.9 mp). Végül 1.18 másodperc előnnyel a görögök győztek a második helyre befutó, szintén továbbjutó magyar egység előtt.

A magyar duó csütörtökön 12 órától küzd majd a hatos fináléba jutásért a brit fővárostól 40 km-re nyugatra fekvő Eton Dorney evezős és kajak-kenu központban.

A magyar kettős harmadszor szerepel az ötkarikás játékokon: Athénban az ötödik helyen végzett, majd 2005-ben világbajnoki, 2007-ben pedig Európa-bajnoki címet szerzett. Ezek után Pekingben csak a csalódást keltő 14. pozícióban zárt a duó, utána szét is vált, Hirling pedig jó időre abbahagyta az evezést. Tavaly ősszel ültek ismét össze, s májusban kiharcolták az olimpiai részvétel jogát.

A másik magyar evezős egység, a kormányos nélküli kettesben indult Simon Béla, Széll Domonkos kettős már hétfőn befejezte szereplését Londonban, 13. lett úgy, hogy egyetlen riválist sem sikerült megelőznie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik