Olimpia: a Hirling, Varga duó a 11. helyen végzett

Vágólapra másolva!
2012.08.04. 12:00
Címkék
A londoni olimpia férfi könnyűsúlyú kétpárevezős B-döntőjében a Hirling Zsolt, Varga Tamás páros az ötödik helyen ért célba, így összesítésben a 11. lett.

„Nagyon nagy eredmény volt Zsoltéktól az olimpiai szereplés kiharcolása májusban. Az itt nyújtott teljesítményük messze felülmúlja a négy évvel ezelőtti, pekingit, mindezt úgy, hogy Zsolt három évet kihagyott a felkészülésből. Ez nagyon nagy szó! – értékelt Székely Balázs szövetségi kapitány. – Olyan csapatokat utasítottak maguk mögé, mint a kanadai, az ausztrál és a kínai, pedig ezeknél a felkészülés feltételei jóval jobbak a hazainál. Csak gratuláció illeti a fiúkat. Technikailag tökéletesen kidolgozott pályákat láttunk, csak erőnlétbeli különbségeket tudtam felfedezni a többi csapat és a mieink között.”

A kettős harmadszor szerepelt ötkarikás játékokon: Athénban a pontszerző ötödik helyen végzett, majd 2005-ben világbajnoki, 2007-ben Európa-bajnoki címet szerzett. Ezek után Pekingben csak a csalódást keltő 14. pozícióban zárt, utána szét is váltak, Hirling pedig jó időre abbahagyta az evezést. Tavaly ősszel ültek ismét össze, s májusban kiharcolták az olimpiai részvétel jogát.

A másik magyar evezős egység, a kormányos nélküli kettesben indult Simon Béla, Széll Domonkos duó már hétfőn befejezte szereplését Londonban, 13. lett úgy, hogy egyetlen riválisát sem sikerült megelőznie.

Hétfőtől a kajak-kenusok – köztük a 13 magyar – veszik birtokba a brit fővárostól 40 kilométerre fekvő Eton Dorney központot.

OLIMPIA 2012
EVEZÉS, FÉRFI KÖNNYŰSÚLYÚ KÉTPÁR, B-DÖNTŐ
1. Pietro Ruta, Elia Luini (Olaszország) 6:29.92
2. Eleftheriosz Konszolasz, Panajotisz Magdanisz (Görögország) 6:31.71
3. Kristoffer Brun, Are Strandli (Norvégia) 6:32.82
4. Manuel Barrios Suárez, Yunior Pérez Aguiléra (Kuba) 6:34.96
5. Hirling Zsolt, Varga Tamás (Magyarország) 6:39.98
6. Ura Kazusige, Takeda Daiszaku (Japán) 6:48.27

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik