Itt a pólókeret: Varga Tamás is készülhet az olimpiára!

Vágólapra másolva!
2012.05.01. 11:22
null
Varga Tamás a 2008-as pekingi diadal óta először tagja a válogatott keretének (Fotó: NS-archív)
Címkék
Kemény Dénes szövetségi kapitány kedden megnevezte azt a 19 vízilabdázót, aki a londoni olimpia férfitornájára készül. A kerethirdetés szenzációja, hogy újra szerepel a listán Varga Tamás neve.

 

Varga Tamás legutóbb a pekingi olimpián szerepelt a magyar válogatottban, és az aranyérem négy évvel ezelőtti megszerzése után mostanáig nem volt tagja a csapatnak.

A 18 tagú téli Eb-kerethez képest további változások: kapusposzton Decker Attilát Nagy Viktor váltja, míg Turzai Gábor helyére az időközben felépülő Kis Gábor került be.

A 36 éves, kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás a legutóbbi idényben az ob I-es Debrecent erősítette, és jó játékkal járult hozzá ahhoz, hogy a hajdúsági együttes a bajnokság első felében, az 5. helyen végezzen.

„Ez a keret az én meglátásom szerint alkalmas arra, hogy egy aranyérem-várományos 13-as csapatot tudjak majd belőle jelölni" – mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány a férfiválogatott hivatalos honlapjának, a vlv.hu-nak.

A most kihirdetett keret tagjai május 14-én találkoznak a Margitszigeten, s kezdik meg a felkészülést az ötkarikás játékokra, amelynek vízilabdatornáját a férfiaknál 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is a Kemény Dénes vezette magyar válogatott nyerte meg.

AZ OLIMPIÁRA KÉSZÜLŐ 19-ES MAGYAR FÉRFIVÍZILABDA-KERET
Kapusok: Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán
Mezőnyjátékosok: Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás, Vámos Márton

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik