Berki: Úgy készülök, hogy lesz folytatás!

Vágólapra másolva!
2012.07.28. 19:19
null
Berki Krisztián két rotáció után az ötödik helyről várta, hogy milyen sors vár rá (Fotó: Szabó Miklós)
„Egyelőre úgy készülök, hogy lesz folytatás" – vélekedett Berki Krisztián a lólengés selejtezője után. A Nemzeti Sportnak nyilatkozó magyar tornászklasszis – hasonlóan több aranyesélyeshez – nem tudta hibátlanul végrehajtani gyakorlatát, az ötödik helyen áll két rotáció után. Hidvégi Vid a harmadik.

„Már az ollókiállás után éreztem, hogy fönt hibáztam, és onnantól kezdve nem voltam az igazi. A felkészülésünk jó volt, kellő időnk volt otthon gyakorolni a lovon, igazából semmilyen indokot nem tudok mondani, mint azt, hogy ez egy olimpia. Erre máshol nem lehet felkészülni, még egy világbajnokságon sem” – értékelt Berki Krisztián.

„Tudom, hogy otthon mennyien ülnek a tévék elé, hogy nekem szurkoljanak, és itt a helyszínen is telt ház van, minden az olimpiáról szól. Ki lehet kapcsolni, de ott marad az emberben. Este későn ér véget a harmadik csoport, azt már otthon követjük nyomon. Elméletben három rivális van, aki közel tud ehhez a pontszámhoz, lefekvéskor már okosabbak leszünk. Egyelőre úgy készülök, hogy lesz folytatás, jövő héten pedig a döntő. Addig viszont van még időnk, mást sem csinálunk, csak edzünk naponta kétszer, tesszük a dolgunkat, és már el is megy a nap. A városból, az olimpiából gyakorlatilag semmit sem látunk, érzékelünk, bár a falu tényleg nagyszerű, fantasztikus a hangulat.”

A két rotáció után lólengésben a harmadik helyen álló Hidvégi Vid már elégedettebb volt.

„Jól bedobtak a mély vízbe, hiszen elsőként szólítottak, de tudtuk, hogy a sorsolás így hozta, erre készültünk, beszéltünk erről. Úgy érzem most, hogy tudok ennél jobbat is, legalábbis edzésen sikerült már, de a körülményekhez képest jobb lett talán, mint amit vártam. Az semmit sem jelent, hogy ki hányadik helyen jut tovább, mert megkeverik ugye a sorrendet, és új pontozókat is kapunk. A döntőben teljesen új verseny kezdődik.”

Gyakorlatok a pihenés (és a várakozás) marad Hidvéginek és Berkinek (Fotó: Szabó Miklós)
Gyakorlatok a pihenés (és a várakozás) marad Hidvéginek és Berkinek (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Mindkét tornász kihagyott egy-egy elemet a gyakorlatokból, de Vid kivitele szép volt, ő biztosan ott lesz a döntőben. Krisztián sajnos rontott és egy elemet is kihagyott, nem sikerült a gyakorlata. Én nem láttam, hogy különösebben ideges lett volna, egy picit talán izgult, de a melegítés is rendben ment, semmi különöset nem vettem észre. A formája rendben volt, egyáltalán nem ezt a gyakorlatot ígérte. Ez van, most így sikerült, bízunk a fináléban" – mondta Kovács István, Berki edzője.

„Szerintem nagy volt a teher Krisztiánon, nagyon ideges volt, pedig ez nem jellemző rá, talán még soha nem láttam ennyire izgulni. Vid kiválóan teljesített, de az az igazság, hogy ő is izgult, mindkettőjüknek ez az első olimpiája. Összességében azt mondom, mindketten ott lesznek a legjobb nyolcban, emlékezzünk csak vissza a tokiói világbajnokságra, ott is egy paraszthajszálon múlt, hogy Berkinek meglett az olimpiai kvalifikáció, és a vége milyen jól sikerült, hiszen világbajnok lett. A döntőben itt is mindenki nulláról indul" – így Magyar Zoltán.

A MATSZ főtitkára, Altorjai Sándor szerint mindenképp meglesz a finálé. „Igazi nagyágyúk már nincsenek hátra, esetleg román és orosz versenyző hozhat hasonló pontszámot, mint Krisztián" – mondta a sportvezető.

NEM A FAVORITOK NAPJA

A csillaghullás egész nap tartott a tornaversenyeken, sorra hibáztak a legnagyobb esélyesek. Ucsimura Kohei, a világ jelenlegi legjobb férfi tornásza két szeren (lólengés, korlát) is nagyot hibázott, leesett, csakúgy, mint az amerikai korlátvilágbajnok Danell Leyva, illetve a talajon egy ugrássorból kvázi arcra érkező kétszeres világbajnok szerspecialista, a brazil Diego Hypolito.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik