Gyurta? Szilágyi? Vagy más londoni hős? Szavazzon az év férfi olimpikonjára!

Vágólapra másolva!
2013.01.02. 11:19
null
Szilágyi Áron útban az első londoni arany felé (Fotó: Reuters)
A www.evsportoloja.hu oldalon, az év sportolóinak megválasztásakor a legnépszerűbb kategória alighanem az év legnépszerűbb férfi olimpikonjának kategóriája lesz: nyolc egyéniség, akinek a versenyéért, küzdelméért, játékáért egy ország szorított eredményesen a londoni játékok alatt.

Szilágyi Áron vívása mindenkit a kardvívás szerelmesévé tett, ráadásul az első aranynak mindig különös jelentősége van. De ugyanilyen lebilincselő volt a második, Gyurta Dániel 200 méteres mellúszásban hihetetlen hajrában tudta megszerezni, világcsúcsot kellett hozzá úsznia. Aztán a vasárnapi, illetve szerdai magyar győzelem után újabb vasárnapon megszületett a harmadik és a negyedik magyar aranyérem. Mert ahogyan oly sokan várták, augusztus 5. Krisztián-nap lett Londonban: délután Berki Krisztián a legmagyarabb tornaszeren, lovon mutatott be gyönyörű gyakorlatot, míg este Pars Krisztián a legmagyarabb dobószerrel, kalapáccsal múlta felül fölényesen az egész világot.

AZ ÉV FÉRFI OLIMPIKONJA
Válasszon a nyolcak közül, szavazzon a 2012-es év legjobb férfi olimpikonjára! A szavazás 2012. február 12-én 12 órakor zárul. ITT ADHATJA LE SZAVAZATÁT!

Úgy érezhettük, ez a nap volt az olimpia csúcsa, aztán a következő szerdán megint így érezhettük. Délelőtt két kajakos aranyunk született, ebből az egyiket férfi párosunk, Dombi Rudolf és Kökény Roland szerezte, de olyan izgalmak közepette, hogy szabad szemmel nem is lehetett megállapítani, ki nyert. Délután pedig egy országot láncolt a tévé elé a férfi kézilabda-válogatottunk, amikor Izland ellen megvívta a maga harcát az elődöntőbe jutásért, és kétszeri hosszabbítás után legyőzte egyik legnagyobb mumusát. A siker és az egész olimpia egyik kulcsfigurája Császár Gábor volt, aki egyedi megoldásaival megújítója lett irányítóként a sportágának.

Japánban úgy tartják a harcművészek mesterei, hogy nem is annyira a győzelem vagy a vereség, hanem a küzdelem a fontos. Ungvári Miklós „japán sportágban”, cselgáncsban mutatott példát arra, hogyan kell küzdeni, de arra is, hogyan kell győzni: nagy sorozatot bemutatva a döntőig jutott, és ezüstéremmel tért haza. A nagy nyolcas tagja lett így ő is, méltán. A szavazás már folyik, a Nemzeti Sport, a Blikk és a Felix Promotion menedzseriroda közösen szervezte, és a Nissan Hovány támogatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik