Pályaíjász-vb: Csöregh Pál nem szerzett londoni olimpiai kvótát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.07.07. 18:18
Címkék
Nem szerzett londoni olimpiai kvótát egyéniben Csöregh Pál a Torinóban zajló pályaíjász-világbajnokság csütörtöki versenynapján, miután a kieséses szakasz első fordulójában kikapott az olasz Michele Frangillitól.

A viadal honlapja alapján a magyar íjász sima, 6––––-0-s vereséget szenvedett a selejtezőből tizedikként, azaz második legjobbként bejutó riválisától. Az olimpiai kategóriában a magyar férfi csapat szerdán 55 induló közül a 47. helyen végzett, ezzel kiesett, és szintén nem szerzett londoni indulási jogot.

A vb-n –- a hazai sportági szövetség honlapja alapján - az olimpia műsorán nem szereplő csigás kategóriában is indult magyar csapat, de nem jutott be a legjobb 16 közé, ugyanakkor a hétfői selejtezőből Ondrik Tibor, Kis László és Balla Zsolt is továbblépett az egyéni verseny kieséses szakaszába, ott azonban az első körben mindannyian búcsúztak.

A világbajnokságon a csapatverseny első nyolc helyezettje szerez olimpiai kvótát a férfiaknál és a nőknél is, minden nemzet a csapat indulási joga mellett az egyéni versenyre három-három londoni helyet kap. Torinóban az egyéni versenyből további nyolc-nyolc íjász kvalifikálja magát, mégpedig azon nemzetek képviselői közül, amelyek nem jutnak a legjobb nyolc közé csapatban.

A későbbiekben először kontinentális bajnokságokon lehet majd londoni repülőjegyhez jutni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik