Wisla: az edző letette a garast Guzmics Richárd mellett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.19. 17:09
Úgy tűnik, Franciszek Smuda vezetőedző feloldotta dilemmáját, és eldöntötte, hogy Guzmics Richárd játszik a Wisla Kraków védelmében, ha a rutinos Arkadiusz Glowacki nem épül fel a Legia elleni vasárnapi rangadóra.

Franciszek Smuda a Lech Poznan elleni jövő szerdai kupameccsen szerette volna a mély vízbe dobni a magyar védőt, de a csapatkapitány izomsérülése felgyorsíthatja az eseményeket.

„Ark játéka továbbra is kérdéses, elképzelhető, hogy a végső döntést csak a meccs napján, vasárnap hozzuk meg. Felkészülünk arra a lehetőségre is, hogy játszhat, és arra is, hogy nem – mondta Smuda, majd megindokolta, miért tette le a garast Guzmics mellett. – Czekaj vagy Guzmics? Én az új fiúra voksolok. Minden képességével még nem vagyunk tisztában, de azt már látom, hogy gyors és erős, a futball pedig erről szól."

Glowacki sárga lapok miatt az előző fordulót is kihagyta, akkor az említett fiatal játékos, Michal Czekaj volt a helyettese.

„Alapesetben legalább tíz nap közös munkára szükség van ahhoz, hogy egy új játékos megismerkedjen a játékstílusunkkal, a taktikánkkal, és pályára merjem küldeni – mondta az edző még a magyar védő szerződtetésekor. – Ha elsietjük a bemutatkozását, árthatunk is neki. Ha minden játékos rendelkezésemre áll, akkor megkapja az időt a ráhangolódásra, arra, hogy végül önbizalommal telten lépjen pályára."

A Wisla a legutóbbi négy bajnokiját megnyerte, és nyolc forduló után vezeti a tabellát – két ponttal megelőzve a vasárnapi ellenfelet, a Legiát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik