HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.09 15:49 Frissítve: 2018.01.09 16:14

Werder: Másképpen alakult volna a sorsom, ha elkerül a sérülés... – Lisztes

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Lisztes Krisztián kispályás teremtornát nyert korábbi csapattársaival a Werder Bremen színeiben. A ma már a Ferencváros utánpótlás-vezetőjeként dolgozó egykori labdarúgó a torna kapcsán adott interjút a Népszavának, és pályafutása egyes pontjaira is visszaemlékezett.

HIRDETÉS
Lisztes Krisztián ismét korábbi csapattársaival futballozhatott együtt (Fotó: Twitter)

 

Lisztes olyan kiválóságokkal állt újra össze, mint Miroslav Klose, Ivan Klasnic, Aílton, Petri Pasanen és a manapság pankrátorkodó Tim Wiese. A 49-szeres magyar válogatott futballista elmondta, jó érzés volt beszélgetni a régi társakkal, akik még mindig Lilinek hívják.

„Kevés időt töltünk manapság együtt, úgyhogy igyekeztünk kihasználni a közös órákat, jó volt kicsit beszélgetni, megtudni, hogy ki mivel foglalkozik éppen.”

Adódik azonban a kérdés, hogy az ilyen találkozások alkalmával felsejlik-e a korábbi középpályásban az a 2004-es mérkőzés, amelyen elszakadt a keresztszalagja, és mint később kiderült, megpecsételte a pályafutását.

„A brémai időszakom volt a legsikeresebb a külföldi évek közül, és a Werdernél éreztem magam a legjobban – emlékezett vissza Lisztes. – Néha eljátszom a gondolattal, hogy biztosan másképpen alakult volna a sorsom, ha elkerül a sérülés, hiszen akkoriban szó volt ország- és klubváltásról is, de ezen ma már nem tudok változtatni.”

„Spanyolországba például szívesen mentem volna, ám ha úgy alakul, hogy maradok Brémában, a Bajnokok Ligájában szerepelni sem lett volna rossz. Jó lett volna sérülés nélkül letudni a pályafutásomat, ez azonban sajnos nem adatott meg. Egy profi karrier során egyébként is ritka, hogy valaki sérülés nélkül megússza, bár ilyenre is van példa: a mostani csapatunkból Aílton és Klose is szerencsés volt.”

A sérülés nemcsak a klubkarrierjét határozta meg Lisztesnek, hanem a válogatottban befutott pályafutását is, pedig egy tehetséges korosztály tagja volt.

„Szerintem aki ebben a szakmában dolgozik, az többnyire egyetért abban, hogy egész jó korosztály voltunk, igazolja ezt az is, hogy abból a csapatból sokan az aktív pályafutásuk után is megállják a helyüket a labdarúgás világában. Elég, ha mondjuk Lőw Zsoltot vagy Dárdai Pált említem, róluk Németországban is jó véleménnyel vannak, hiszen nagyon jól dolgoznak, emellett pedig maximálisan elhivatottak is.”

Lisztes Krisztián a Werder Bremennel bajnokságot és Német Kupát nyert, míg a válogatott tagjaként 49 mérkőzést játszott. Pályafutását 2015-ben a Soroksárban fejezte be.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.03 08:45:30

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Az Atromitosz kapusa másképp gondolkodik, Ugrai Roland szerződtetésében is szerepet játszott.

2018.09.30 23:35:14

Légiósok nemzetisport.hu

2018.09.26 13:57:58

Légiósok PÓR KÁROLY

Bekker Rolandnak megvan az első gólja Németországban és az esélye a fejlődésre.

2018.09.26 00:36:28

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Valamit nagyon másképp látnak azok odakint.

HIRDETÉS
HIRDETÉS