Vörösbaranyi: Egy magyar csapat is vitte volna Dzsudzsákot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.23. 11:24
null
Dzsudzsáknak megtetszett Bursa, újra Eindhovenben érzi magát (Fotó: bursaspor.org.tr)
Vörösbaranyi József, Dzsudzsák Balázs menedzsere az mno.hu-nak beszélt a magyar szélső klubváltásának körülményeiről, az előzményekről és a jövőről.

 

„Amikor meghívtak minket Bursába, úgy voltam vele, hogy tisztelettudóan viselkedünk, aztán hazamegyünk, és átbeszéljük a dolgokat. Ráadásul még két ismertebb, köztük a Bajnokok Ligájában szereplő klub válaszát is vártuk. Kint beszéltünk az elnökkel, megnéztük az edzőközpontot, a stadiont, a várost. Ahogy haladtunk előre, Balázsnak egyre rokonszenvesebb lett a Bursaspor. Bármilyen furcsa, neki is kell a megerősítés: tanácsot kértek tőle, hogy kit igazoljanak. Ez fontos számára, vezéregyéniség akar lenni” – mondta az mno.hu-nak Vörösbaranyi, aki a Hertha érdeklődésére is kitért.

„Balázs nagyon csalódott volt, hogy nem szerződhetett Berlinbe. Szinte az egész nyár erről szólt, Dárdai Pállal folyamatosan egyeztetett, német partnereim is többször tárgyaltak a Hertha sportigazgatójával, Michael Preetzcel. Balázs nagyon reménykedett, hogy mehet a Herthába. Sajnos nem jött össze” – tette hozzá a játékosügynök, majd egy korábbi állomásról is szót ejtett.

„Gondolom, sokan azt várják, hogy hamut szórjak a fejemre, és kifejtsem, hogy nem az Anzsi Mahacskala felé kellett volna menni Eindhovenből. Balázs akkor így döntött. Természetesen vannak titkaink arról, hogy miért éppen az Anzsit választotta, de ez örökre köztünk marad. Elég nyilvánvaló volt, hogy az akkori klubváltást a pénz határozta meg, az oroszok olyan hatalmas összeget ajánlottak, amit nem lehetett visszautasítani. Érdekességként mondom, hogy az idén nyáron is volt egy ilyen bombasztikus ajánlata, de most nem fogadta el!”

„Balázsnak nagyon fontos a válogatott. El sem hiszik az emberek, hogy mennyire feszült volt emiatt. Engedélyt kért, hadd játsszon a Dinamo Moszkva második csapatában, hogy felkészülhessen a románok elleni meccsre. Ez az Eb-selejtező olyan fontos a számára, hogy gyorsan döntött, pedig több lehetőség közül választhatott: megvárja, amíg lejár a szerződése, esetleg előszerződést ír alá, de azt éreztem, hogy nem akar tovább várni, és egyre nagyobb benne a feszültség” – indokolt Vörösbaranyi, aki egy magyar csapatról is beszélt.

„Dzsudzsákot nem tudta volna átigazolni egy magyar csapat. Az átigazolási díjat sem tudta volna kifizetni. Viszont az egyik magyar klub jó fizetést tudott volna adni. Csak tapogatózó megbeszélések voltak, nem hatalmaztak fel rá, hogy kiadjam őket.”

„Balázsnak olyan érzése van most, mintha ismét Eindhovenben lenne. Az edzőközpont nagyon hasonlít az ottanira, és gyönyörű lesz az új stadion. A város persze nem olyan metropolis, mint mondjuk Moszkva, de minden azt sugallja, hogy megkapja a bizalmat, és sztárként kezelik. Ha kimagaslóan teljesít, akkor látom a váltás lehetőségét.”

Mint arról beszámoltunk, Dzsudzsák megkapta törökországi játékengedélyét, így a vasárnap 18.30 órakor kezdődő Bursaspor–Gaziantepspor találkozón már ott lehet – már ha Ertugrul Saglam vezetőedző is így akarja.

AUGUSZTUS 23., VASÁRNAP
TÖRÖKORSZÁG, SÜPER LIG
2. FORDULÓ

18.30: Eskisehirspor–Sivasspor
18.30: Bursaspor–Gaziantepspor
20.45: Antalyaspor–Genclerbirligi
20.45: Rizespor–Fenerbahce

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik