Vass Ádám: A CFR szakmai előrelépés lehet számomra

Vágólapra másolva!
2012.07.04. 09:47
null
Vass Ádám (balra) a nyártól a CFR-ben próbál meg minél jobb teljesítményt nyújtani
Címkék
Olaszországból Romániába, Bresciából Kolozsvárra, a bajnok CFR Cluj csapatához igazolt Vass Ádám. A tizenegyszeres magyar válogatott, huszonhárom éves középpályást többek között az motiválta, hogy a román bajnok egyetlen – igaz, vélhetően nem könnyű – lépésre van a Bajnokok Ligája főtáblájától.

– Bresciából Kolozsvárra – nem kis váltás!
– Én is így érzem, de öt év után lépnem kellett – mondta Vass Ádám. – Olaszországban szívesen maradtam volna, de nem kaptam olyan ajánlatot, hogy elgondolkozzak rajta. Ellenben Kolozsvárról…

– Játszott korábban Angliában, öt évet Bresciában, vagyis most nyugatról keletre tart, hiszen hallani lehetett a CSZKA Szófia érdeklődéséről.
– Így van, a bolgár klub is keresett, de nem tudtunk megegyezni, ám a CFR ajánlatát meghallva világos volt számomra, hogy el kell fogadnom.

– Miért?
– Bresciában sajnos nem mindig úgy történt, ahogy ígérték, elég sok volt a bizonytalanság, ezért mindenképpen el akartam jönni. A kolozsvári ajánlat mellett szólt, hogy az együttes az első osztály bajnoka volt, és ha a román bajnokság nem is vetekszik az olasz élvonallal, a második liga, a Serie B után szakmai előrelépés lehet számomra. Jó csapatok, jó játékosok szerepelnek itt, vagyis lehet fejlődni. Másrészt a CFR egy párharcot megnyerve ott lehet a Bajnokok Ligájában, ez nagyon csábító. Tudom, hogy a klub eddig mindkét alkalommal, amikor bajnok volt, ott volt a főtáblán, és többek között a Chelsea-vel, a Bayern Münchennel, a Bordeaux-val találkozott. Emlékszem, Olaszországban mekkora visszhangja volt, amikor Rómában győzni tudott. Mondanom sem kell, mennyire örülnék, ha újra sikerülne eljutni a csoportkörig.

– Hogy érzi magát az új klubjában?
– Az első napok sosem könnyűek, de nagyon normálisan, kedvesen fogadtak a társaim, a vezetők. Ausztriában edzőtáborozunk, nagyon sok a légiós a keretben, remélem, minél gyorsabban beilleszkedem. Most ismerkedem a többiekkel, látszik, jó labdarúgók vannak itt, nem véletlenül szerezte meg a CFR a bajnoki címet. Nyilván az aranyérem megvédése a cél, ahhoz pedig képzett, jó futballisták kellenek. Meg kell majd harcolnom a helyemért, de a futball erről szól, szeretnék én is, mint mindenki, minél többet játszani.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIKÉNT LÁTJA VASS ÁDÁM AZ OLASZ MÁSODOSZTÁLY ÉS A ROMÁN BAJNOK LEHETŐSÉGBELI KÜLÖNBSÉGEIT, ILLETVE MIKÉNT VISZONYUL A VÁLOGATOTTSÁG KÉRDÉSÉHEZ, A VÁLASZOKAT ELOLVASHATJA A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik