Varga: Csak rajtam múlik, mire viszem

Vágólapra másolva!
2013.01.31. 08:53
null
Varga átlépett egy szintet az NB I-ben, a tavasszal a Bundesligában bizonyíthat (Fotó: Szabó Miklós)
Ami a magyar légiósok számát illeti, egyről a kettőre jutott a Greuther Fürth: Stieber Zoltán után Varga József is csatlakozott a Bundesliga-újonc keretéhez. A DVSC-Tevát elhagyó középpályás annak ellenére jól járhat a váltással, hogy a német élvonal sereghajtójához kerül – első lépésben június 30-ig, kölcsönbe.

 

– Lám, teljesült az álma.
– Így van – helyeselt a szerda este Debrecenből Bécsbe autózó, onnan csütörtök kora reggel a Fürthhöz közeli Nürnbergbe repülő Varga József. – Amikor jött a fürthi lehetőség, úgy éreztem, muszáj megragadnom. A legszebb az egészben, hogy innentől fogva csak rajtam múlik, mire viszem. Az esélyt biztosan megkapom a bizonyításra, s ha mást nem is, azt ígérhetem, hogy igyekszem élni vele.

– Aki ismeri, amondó, leginkább a Bundesliga stílusa passzol önhöz.
– A német bajnokság légköre és színvonala régóta vonzó számomra, a körülményekről nem is beszélve. Magam is kíváncsian várom, mire leszek képes abban a közegben. Fél évem lesz rá, hogy megmutassam magam, szerintem ez éppen elég ahhoz, hogy kiderüljön, megütöm-e ezt a szintet. Hozzáteszem, nem csupán magamnak, hanem az immár korábbi klubomnak, valamint a jelenleginek is bizonyítani szeretnék. Remélem, senkinek sem okozok csalódást. A célom természetesen az, hogy bentmaradáshoz segítsem a Fürthöt.

– Kicsit azért fáj a szíve, hogy elhagyja Debrecent?
– Nem is kicsit… Sokat köszönhetek a Lokinak, nehéz volt a búcsú, ám ez az élet rendje. Velem vagy nélkülem, de minden megy tovább.

A TELJESÍTMÉNYE MELLETT MINEK KÖSZÖNHETI MÉG VARGA A BUNDESLIGA-SZERZŐDÉST? HOGY VÁRJÁK ŐT A FÜRTHNÉL? VÁLASZOK A MENEDZSERTŐL, FILIPOVICS VLADANTÓL ÉS AZ ÚJDONSÜLT CSAPATTÁRSTÓL, STIEBER ZOLTÁNTÓL A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik