U19: a kimaradó Tajti az edzővel nem beszélt, a kerethirdetésről sem tudott

Vágólapra másolva!
2017.03.16. 09:13
null
„Az elsődleges célom, hogy felkerüljek a Málaga első csapatához” (Fotó: Facebook/Tajti Matyi)
A Málaga 18 éves magyar labdarúgója, Tajti Mátyás tudomásul vette, hogy kihagyták az U19-es Eb-elitkörre készülő keretből. A Barcelonát tavaly nyáron elhagyó középpályás nem fél attól, hogy  az elveszett tehetségek sorsára jut Málagában.

 

Michael Boris szövetségi edző a következőket mondta a Nemzeti Sportnak, amikor kiderült, hogy nem számít a játékára: az U19-es válogatott megvan ön nélkül is. Mit szól ehhez?
– Elfogadom a szövetségi edző döntését, úgy érzem, a pályán mindent megtettem, amit tudtam, de a jelek szerint nem volt elég – mondta Tajti Mátyás, a Málaga B-csapatának labdarúgója, aki meglepetésre kimaradt a csehországi U19-es elitkörre (március 21-27.) készülő U19-es válogatott keretéből.

Töltet – Malonyai Péter jegyzete
Ha Tajti Mátyás azt mondja, hogy elégedett, hogy van még ideje – örülök neki, hiszen nincs rosszabb egy rinyálós futballifjoncnál. A fiatalember nyugalmához, önbizalmához képest mellékes, hogy jómagam kevésbé vagyok elégedett, s szerintem némi időpocsékolást már az orrára húzhatnak Tajtinak.
A jegyzetet itt olvashatja el!
– Csalódott?
– Egyelőre nem. Az elsődleges célom, hogy felkerüljek a Málaga első csapatához. Ez áldozatokkal jár.

– Milyen a kapcsolata Michael Borisszal? Egyeztetett a kihagyásáról a szövetségi edzővel?

– Az edzővel nem beszéltem. A kerethirdetésről sem tudtam, miután napvilágot láttak a nevek, a társaim kérdezték tőlem, miért nem vagyok benne…

– Kétezer-tizenöt szeptemberében az FC Barcelona nem engedte el a válogatottba: vajon ez is közrejátszhatott a döntésben, vagy itthon azt gondolhatják, nem is akar jönni?
– Ez is benne van. Amikor kijöttem, a válogatott részletes éves programot küldött a Barcelonának és most a Málagának is. Minden hónapban lett volna összetartás, valamelyik egy-két hetes, de a klub nem engedett el mindegyikre, azzal az indokkal, az ő játékosuk vagyok, szükségük van rám, nem azért szerződtettek, hogy csak fél hónapot legyek a csapattal. Nehéz megtalálni az egyensúlyt.

– Ha a jövőben lehetőséget kapna, vállalná a válogatottságot?
– Természetesen. Szívesen megyek haza, megtiszteltetés számomra a magyar címeres mez.

– Januárban azt nyilatkozta, hogy edzhetett a Málaga felnőttcsapatával – azóta kapott meghívót a profik közé?
– Azóta nem. De nem dőlök a kardomba, van még időm, nem szeretném siettetni a dolgokat. Az első csapatnál is vannak gondok, és egyelőre azzal foglalkoznak.

– Mennyi időre van szüksége, hogy az első csapatnál kerettag legyen?
– Spanyolországban végig kell járni a szamárlétrát. Már azzal elégedett vagyok, hogy ifjúságiként a második csapatban szerepelhetek, hiszen a fiatalok közül mindössze hárman kerültünk fel. Általában húsz-huszonegy éves korban kerülnek stabilan az első csapatba a játékosok. Tehát két-három év kell még, hogy odaérjek. Fizikailag jobban bírom a mérkőzéseket, emiatt magabiztosabbnak érzem magam a pályán. Amióta Málagában vagyok, mindennel együtt körülbelül harminc bajnoki van mögöttem, nagy része a B-csapatban, míg az U19-be visszajátszom a rangadókra. Ez jelentős különbség Barcelonához képest.

– Noha többször azt mondta, nem tartja magát olyan különlegesnek, mint amit állítanak a szakértők, de nem fél attól, hogy az elveszett tehetségek sorsára jut?
Nem szabad ezzel foglalkoznom, mert görcsössé tenne. Csak arra koncentrálok, hogy minél többet játsszak, és stabilan szerepelhessek az első osztályban. Nap mint nap ezért dolgozom, de nem dől össze a világ, ha végül nem sikerül.

– Milyen jövőképe van a Málagában?
– Nyolc forduló van hátra a negyedosztályú bajnokságból, s tizennégy pontos előnnyel vezetjük a mezőnyt. Ha sikerül megnyernünk – és a rájátszást is –, akkor felkerülünk a harmadosztályba. Most hosszabbítottam kétezer-tizenkilencig a Málagával, mindenképpen itt szeretném folytatni a pályafutásomat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik