Több mint félszáz magyar gól Európában - videón légiósaink találatai II.

Vágólapra másolva!
2010.12.27. 12:33
null
A legeredményesebb magyar idegenlégiós, Dzsudzsák Balázs a Metaliszt ellen is betalált (Fotó: Action Images)
Címkék
Hatvankettő. Eddig összesen ennyi gólt szereztek a 2010–2011-es szezonban a nevesebb külföldi bajnokságokban szereplő magyar labdarúgók. Az összes tétmérkőzést beleértve a listát toronymagasan Dzsudzsák Balázs vezeti 16 találattal, míg a második helyen kisebb tömeg „gyűlt össze”. A Mainz támadója, Szalai Ádám, az Ipswich Town csatára, Priskin Tamás, az Anderlecht védője, Juhász Roland és a Sturm Graz játékosa, Szabics Imre is ötször volt eredményes tétmeccseken. Összeállításunk második részében – egy kivétellel – a fennmaradó 23 gólt mutatjuk meg. Az első rész góljai ide kattintva tekinthetők meg.

HOLLANDIA

Egyértelműen a szezon eddigi legjobb magyar futballistája a PSV szélsője,  Dzsudzsák Balázs. A holland bajnoki címet visszaszerezni kívánó eindhoveni együttes összes tétmérkőzésén pályára lépett és összesen 16-szor vette be az ellenfelek kapuját. Betalált többek között a Debrecennek az Európa-ligában, duplázott a Feyenoord, az Utrecht és nem utolsósorban a Szibir Novoszibirszk ellen. Szinte teljesen felesleges részletezni az „áldozatok" sorát, íme a gólok!

 GÓL A DE GRAAFSCHAP ELLEN
 
DZSUDZSÁK DUPLÁJA A SZIBIRNEK
 
 
 
PSV–SAMPDORIA 1–1
 
DZSUDZSÁK BALÁZS GÓLJA
 
 DZSUDZSÁK REMEK GÓLJA SZABADRÚGÁSBÓL A WILLEM II ELLEN
 
PSV–FEYENOORD 10–0

 

 

(A Sport Tv felvétele)


DZSUDZSÁK SZERENCSÉS GÓLJA A DEBRECENNEK
 
VITESSE–PSV 0–2

 

DZSUDZSÁK VS. UTRECHT (0:52-NÉL ÉS 4:36-NÁL)
 
DZSUDZSÁK GÓLJA A NAC ELLEN
 
   
DZSUDZSÁK GÓLJA A HERACLESNEK
 
   
DZSUDZSÁK A HOSSZÚBA BOMBÁZOTT A RODA ELLEN A KUPÁBAN...
 
...ÉS A BAJNOKSÁGBAN IS (0:28-NÁL)
 

A belga Genktől a Venlóhoz igazoló Tóth Balázs új csapata vezérévé nőtte ki magát az elmúlt hónap alatt. Tóth két gólt szerzett a bajnokságban, egyszer pedig a kupában volt eredményes. A Holland Kupában a NAC Breda ellen ő egyenlített, ám végül 3–1-re kikaptak, míg az Eredivisiében a Willem II legyőzése (4–1) és a Groningentől elszenvedett vereség során talált be.

TÓTH ELSŐ GÓLJA A VENLÓBAN (A NAC BREDA ELLEN)
 
   
TALÁLAT A WILLEM II KAPUJÁBA 0:55-NÉL
 
BOMBA A GRONINGENNEK 0:48-NÁL
 

A NAC Breda két magyarja, Fehér Csaba és Horváth Gábor közül csupán az előbbi szerzett gólt az Eredivisie eddigi 19 fordulójában. A rutinos védő az Utrecht kapuját vette be egy szép támadás után. Egyenlítése lendületet hozott csapatának, amely végül 3–1-re nyert.

FEHÉR GÓLJA 0:51-NÉL
 

BELGIUM

A korábban csatárként is szereplő Juhász Roland az Anderlecht védőjeként  szezonról szezonra bizonyítja, hátvéd létére is gólerős. Az eddig ötször eredményes játékos két bajnoki gól mellett kétszer az Európa-ligában is betalált, egy alkalommal pedig Belgrádban, a Partizan elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn. A Jupiler League-ben az FC Bruges és legutóbb a Lierse kapuját vette be, míg a nemzetközi porondon az AEK Athén és a Zenit kapitulált ellene.

JUHÁSZ GÓLJA A PARTIZANNAK
 
JUHÁSZ FEJESE A ZENIT KAPUJÁBA
 

 

 

ANDERLECHT–AEK 3–0

JUHÁSZ GÓLJA A BRUGES-NEK
 
   
A LIERSE ELLEN IS BETALÁLT
 

Az újonc Lierse hiába igazolta le Kovács Pétert a norvég Odd Grenlandtól, egyelőre a korábbi magyar válogatott játékos sem tudott segíteni a csapaton. Az égimeszelő támadó az eddigi 12 mérkőzésén a Charleroi és a St. Truiden kapujába talált be. Utóbbi gól jelenti amúgy az egyetlen kivételt ebben az összeállításban, mert ezt sajnos nem tudjuk megmutatni önöknek.

GÓL A CHARLEROI ELLEN
 
   

A bajnoki címre is esélyes Genk középpályása, Tőzsér Dániel négy gólt szerzett a 2010–2011-es szezon eddigi tétmérkőzésein. Először az Európa-liga selejtezőjében az Inter Turkut bosszantotta, majd az FC Bruges, a Standard Liege és az Eupen ellen volt eredményes.

RACING GENK–INTER TURKU 3–2

 

 

TŐZSÉR VS. STANDARD LIEGE
 
TŐZSÉR VS. FC BRUGES
 
   
 TŐZSÉR GÓLJA AZ EUPENNEK 2:55-NÉL
 

OROSZORSZÁG

Hosszú hetekig nem sok szerepe volt Huszti Szabolcsnak a Zenit szereplésében, majd a szezon vége felé Luciano Spalletti többször is pályára küldte a magyar középpályást. Huszti a Premjer-liga 29. fordulójában – a Zenit ekkor már bajnok volt – a címvédő Rubin Kazany hálójába kapásból lőtt gólt. Az Európa-ligában a horvát Hajduk Split ellen higgadtan értékesített egy büntetőt, míg az Anderlechttel játszott meccsen ő biztosította be a 3–0-s győzelmet.

RUBIN KAZANY–ZENIT 2–2 (HUSZTI GÓLJA)
 
ZENIT–ANDERLECHT 3–1

 

 

HAJDUK SPLIT–ZENIT (HUSZTI SZABOLCS)
 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik