Tizenöt éves magyar védőt tesztel az AC Milan

Vágólapra másolva!
2010.10.07. 08:11
null
Tamás Krisztián Paolo Maldinihez hasonlóan balhátvéd, és neki is esélye van arra, hogy Milan-játékos legyen
Címkék
Több külföldi internetes portál is beszámol a hírről, amely szerint az Illés Béla Futballakadémia U16-os válogatott labdarúgóját, a 15 esztendős Tamás Krisztiánt teszteli az AC Milan labdarúgócsapata.

Hétfő óta az AC Milan korosztályos csapatával készül Tamás Krisztián, az Illés Béla Futballakadémia U16-os válogatott labdarúgója. Persze ez nem jelenti azt, hogy a védő biztosan Milánóban folytatja pályafutását, ám kézlegyintéssel aligha intézhető el a világhírű olasz klub érdeklődése.

Egyetlen mérkőzés elegendő volt ahhoz, hogy felfigyeljenek rá. A Tuboly Frigyes irányította U16-os válogatott szeptember 14- én Zürichben barátságos meccsen lépett pályára Svájc ellen. A találkozó 1–0-s magyar sikerrel ért véget, és bár a lelátón helyet foglaló játékosmegfigyelők majdnem mindegyike a hazaiak olasz nagyszülőket családjában tudó szélsőjére, Flavio Cedenóra volt kíváncsi, a találkozó igazi nyertese Tamás Krisztián, az őt tökéletesen kikapcsoló magyar bal oldali védő lett, akit az AC Milan és az Empoli is ismerkedésre hívott.

A hét elején Tamás Krisztián, valamint Tóth Mikós, a szombathelyi klub menedzserigazgatója elutazott Milánóba.

„A kiutazást követően kedd délelőtt orvosi vizsgálaton kellett részt vennem, nem másnál, mint a Milan hivatalos orvosánál – kezdte az élmények felelevenítését Tamás Kriszián. – A vizsgálóban olyan korábbi és jelenlegi klasszisok dedikált mezét láttam, mint David Beckham, Franco Baresi, Kaká vagy Alexandre Pato, majd délután következett az első edzés. Nem titkolom, volt bennem drukk, de ahogy elkezdődött a gyakorlás, elmúlt."

„Nagy volt az iram, de mivel otthon többnyire az idősebbekkel, a kilencvennégyes korosztállyal készülök, így ez nem okozott gondot. Pénteken utazom haza, addig igyekszem a legjobb tudásom szerint teljesíteni" – tette hozzá a tehetséges labdarúgó.

A témáról bővebben is olvashat a Nemzeti Sport csütörtöki számában!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik