Tamás Krisztián: cél a Milan-kezdő, az álom az Arsenal

Vágólapra másolva!
2011.12.23. 12:44
null
Tamás Krisztián (jobbra) profi körülmények közé csöppent (Fotó: illesfociakademia.hu)
Címkék
Elégedett az AC Milanban eltöltött eddigi öt hónapjával a 16 éves Tamás Krisztián, akit a szombathelyi Illés-akadémiáról igazolt le az olasz labdarúgóklub. Az utánpótlás-válogatott tagja a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: már bemutatkozhatott a felnőtt tartalékok között a Primavera-együttesben is, ahol a világbajnok Filippo Inzaghi és az első csapatban egyre többet játszó Stephan El Shaarawy mellett játszhatott.

 

Tamás Krisztián a Milan ifjúsági csapatának alapjátékosa lett, minden meccsen kezdőként léphet pályára, és úgy érzi, a világhírű klub vezetői is elégedettek az eddigi teljesítményével. A tartalékgárdák edzője magyarul beszél vele, ugyanis a Primavera-keret gyakorlásait Aldo Dolcetti, a Honvéd és a Siófok egykori trénere vezeti.

„Elképesztő a különbség Magyarországhoz képest. Sikerült már megtapasztalnom az első csapat körüli légkört is, hihetetlen, mik mennek a felnőtteknél. Egy profi játékosnak hétköznap tulajdonképpen nincs szabadideje, szinte az egész napját az edzőközpontban tölti” – mesélte a bal oldalon gyakorlatilag minden poszton bevethető fiatal labdarúgó.

A Milan ifjúsági csapatának „külföldi” játékosai egy szállodában laknak, innen járnak egy teljesen hétköznapi iskolába, ahonnan busszal viszik őket edzésre. „Rengeteg légiós van, a világ különböző tájairól érkeztek a csapattársaim; vannak köztük argentinok, brazilok, afrikaiak” – mesélte. A 16 éves magyar futballista szeretne majd a felnőtt között is bemutatkozni, de azt mondta, nem lesz elkeseredve akkor sem, ha idővel egy másik első osztályú klubban folytathatja.

„Nyáron öt-hat ifjúsági játékossal fel fogják tölteni a Primavera-keretet, az a célom, hogy én is közéjük tartozzak. De két és fél év múlva mindenképpen eldől a sorsom, hiszen lejár a szerződésem, és kiderül, hogy maradhatok-e a klubnál, eladnak vagy kölcsönadnak” – jelentette ki.

Krisztián januárban franciaországi és katari tornákon játszhat, többek között a Manchester United, a Barcelona és az Arsenal korosztályos csapatai ellen. Addig is a kéthetes karácsonyi szünet minden napján tréningeznie kell, erre külön edzéstervet kapott.

Krisztián édesapja, Tamás István a műsorban azt mondta, nincs közvetlen kapcsolata a klubbal, csak fia menedzserén keresztül kapnak hivatalosan híreket, az AC Milan tudatosan zárkózik el a fiatal játékosok szüleitől. Az apa elmondta, Milánóban kapott fizetését Krisztián maga költheti el, egyáltalán nem kell hazaadnia belőle. „Már az könnyebbség, hogy nem nekünk kell minden költséget állni. Mielőtt Szombathelyre, az Illés-akadémiára került, mindent mi fizettünk, szerelést, cipőt, szállást, utaztatást. Ez nagyon komoly anyagi megterhelés volt” – mondta az édesapa.

Tamás Krisztián a játékoskarrierje csúcsának a Milan ifjúsági keretéhez tartozva is az angol Arsenalt tartaná. Erről így beszélt: „az Arsenal örök álom, az álmaim netovábbja. Nagyon szeretem azt a klubot, mindent megadnék, hogy egyszer ott játszhassak”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik