Szoboszlai: gól és újabb trófea; Kleinheislernél a fináléba kerülés a cél

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2020.05.29. 23:16
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

Kleinheisler László, az NK Osijek válogatott középpályása Horvátországban vészelte át a vírusjárványt, s mivel arrafelé nem volt kijárási korlátozás, az egyik füves focipályára járt ki, hogy ne essen ki teljesen a ritmusból. Lapuknak nyilatkozva elmesélte, legutóbb márciusban léptek volna pályára a Lokomotiva Zagreb elleni bajnokin, s szinte már a horvát fővárosban voltak, amikor kiderült, elmarad a meccs. Az újrakezdés dátuma az eszékiek számára a vasárnap lesz, amikor a Rijeka elleni Horvát Kupa-elődöntőt vívják meg.
Kleinheisler László, az NK Osijek válogatott középpályása Horvátországban vészelte át a vírusjárványt,
s mivel arrafelé nem volt kijárási korlátozás, az egyik füves focipályára járt ki, hogy ne essen ki teljesen a ritmusból. Lapuknak nyilatkozva elmesélte, legutóbb márciusban léptek volna pályára a Lokomotiva Zagreb elleni bajnokin, s szinte már a horvát fővárosban voltak, amikor kiderült, elmarad a meccs. Az újrakezdés dátuma az eszékiek számára a vasárnap lesz, amikor a Rijeka elleni Horvát Kupa-elődöntőt vívják meg.

Buday Dániel Veszprémből igazolt 2007 februárjában három és fél évre a német Rhein-Neckar Löwenhez, ám németországi pályafutása balszerencsésen indult, miután a kiújuló sérüléseit követően váll- és porckorongsérvműtétet kellett végrehajtani rajta, ezért nem tudott stabil játékossá válni. A ma már 39 éves, 93-szoros válogatott játékos jelenleg a Mezőkövesd férficsapatának edzője, s megint nehéz feladat előtt áll: a koronavírus miatt kialakult helyzetben szorosra kell húzni a nadrágszíjat a klubnál, ám a tréner bízik abban, továbbra is NB I-es együttest dirigálhat.

Hosszabbítás mellékletünkben interjút olvashatnak Tisza Tiborral, aki manapság viszi a családi éttermüket, és közben gyerekeket edz, méghozzá az általa megálmodott módon. A DVSC, a DVTK és az Újpest egykori futballistája a visszavonulásakor még úgy gondolta, nem lesz edző, de hogy gyerekekkel nem foglalkozik majd, abban biztos volt. Mesélt arról, hogy debreceni nevelésként miért igazolt Diósgyőrbe, ahol az új stadionban immár saját névre szóló széke van, ez ugyanis minden olyan futballistának jár, aki legalább száz meccsen játszott a csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik