„Színes, mint a kanári, pokolian erős” - Lovrencsics az év légiósa?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.04. 12:13
null
Az év légiósa díj jelöltjei: Kuciak, Lovrencsics, Nakoulma (Fotó: pilkanozna.pl,)
Lengyelországban a hétvégén tartják azt a nagyszabású futballgálát, melyen különböző kategóriákban a vezető lengyel sportújság, a Pilka Nozna díjazza a 2013-as esztendő legjobbjait. Az „év légiósa” kategória jelöltje a Lech Poznan magyar támadója, Lovrencsics Gergő, a szlovák kapus, Dusan Kuciak (Legia Warszawa) és a Burkina Fasó-i csatár, Prejuce Nakoulma (Górnik Zabrze). A pilkanozna.pl a három jelöltről készített összeállítást, melyből kiderül, elsősorban a sokoldalúsága szólhat a magyar válogatott futballista mellett.

Az elmúlt két hónapban Lovrencsics Gergőről csupa jó hírek jelennek meg a lengyel sajtóban. Múlt héten a Slavia Praha és a Xerez elleni edzőmeccsen szerzett egy-egy góljával került be a híradásokba a Lech magyar támadója (utóbbi találkozón gólpasszt is jegyzett), míg az előző esztendő végén, az új év elején a különböző elismerésekkel hívta fel magára a figyelmet. Klubja szurkolói megválasztották az év játékosának (ő lett a legjobb támadó és övé a legszebb gól is), bekerült a lengyel élvonal All Star-csapatába, 21 forduló után pedig harmadik helyen áll a kanadai tabellán hat góllal és ugyanennyi gólpasszal.

A hétvégén újabb elismeréssel gazdagodhat. A lengyel futball nagyszabású gálaünnepségén ugyanis ő is részt vehet, mint a legjobb légiós kategória egyik jelöltje a szlovák kapus, Dusan Kuciak (Legia Warszawa) és a Burkina Fasó-i csatár, Prejuce Nakoulma (Górnik Zabrze) mellett.

Lech Poznan–Xerez 4–0 (Lovrencsics gólja 1:50-től, gólpassza 2:04-től)


„Lovrencsics egyértelműen színes egyéniség, kitűnik a pályán, és nem csak a játékhoz való példás hozzáállásával – indokolja a pilkanozna.pl, hogy mi szólhat a magyar játékos mellett. – Fémjelzi a kanári színű cipő, a trapéz alakú frizura. A szakértők azonban abban is egyetértenek, hogy nagy lehetőségek rejlenek a játékában.”

„A jelenlegi szezonban hat gólnál jár, de ő nem elsősorban a gólok mennyisége miatt érdemel dicséretet. Mindkét lábában pokoli erőt rejt és akkor is látványosan futballozik, amikor nem talál be a kapuba. Kimondottan jó az egy az egy elleni párharcokban, a pálya különböző területei között kiszámíthatatlanul mozog, a jobb és a bal szélről egyaránt képes veszélyt jelenteni. Ehhez megvan a megfelelő gyorsasága, ugyanakkor a kombinatív játékban is szerepet vállal” – szól a Lovrencsicsről szóló jellemzés.

Lech Poznan–Sparta Praha 2–1 (Lovrencsics gólja 1:55-től)

Az év légiósa versenyben Lovrencsics riválisának számító kapus, Kuciak erényeként említik, hogy kihagyhatatlan embernek számít a listavezető Legia Warszawából, az egész szezonban kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott, ahogy vele kapcsolatban fogalmaznak, ő egy „jó értelemben vett őrült”.

A Burkina Fasó-i válogatott Nakoulma kapcsán a játékos gólerősségét hangsúlyozzák, illetve hogy kilenc találata mellett hat gólpasszal is segítette csapatát, a tabellán második helyen álló Górnik Zabrzét.

A hétvégén közülük választják ki a 2013-as esztendő legjobb lengyelországi légiósát. A szombati nagyszabású gálán, Varsóban többek között az év legjobb lengyel játékosának járó díjat is kiosztják, ezért Jakub Blaszczykowski (Borussia Dortmund), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) és Wojciech Szczesny (Arsenal) verseng.

A lengyel bajnokság egyébiránt február 14-én folytatódik, Lovrencsics csapata a 4. helyen áll, hátránya kilenc pont az éllovas Legiával szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik