Szabics Imre három évre aláírt a Sturm Grazhoz

Vágólapra másolva!
2010.05.19. 18:39
null
Szabics Imre (jobbra) hét év után térhet vissza az osztrák élvonalba (Fotó: Action Images)
Címkék
Miután a Sturm Graz labdarúgócsapatának honlapján szerda délután megjelent a hír, hivatalosan is megerősítést nyert, hogy Szabics Imre az osztrák együttesben folytatja pályafutását.

A transfermarkt.de portál osztrák lapértesülésekre hivatkozva már kedden közölte a hírt, hogy Szabics Imre, az FC Augsburg magyar csatára megegyezett az osztrák élvonalbeli Sturm Graz együttesével. A hírt akkor még sem a Sturm, sem az Augsburg nem erősítette meg hivatalosan.

Nem úgy szerdán, amikor már az is nyilvánossá vált, hogy a 29 éves magyar támadó három évre kötelezte el magát régi-új klubjához, amelyhez hivatalosan július elsején kell majd csatlakoznia.

A 21-szeres válogatott támadó a Ferencváros felnőttcsapatában mutatkozott be a honi élvonalban, majd 1999-től négy éven át a Sturm Grazot erősítette. Utána két éven keresztül a Stuttgart keretéhez tartozott, így bemutatkozhatott a Bajnokok Ligájában.

A Köln gárdájában a 2005–2006-os idényben feledhető teljesítményt nyújtott – tizenegy bajnokin egy gól –, így a kieső helyen végző együttestől már a szezon végén távozott, és aláírt két évre a Mainzhoz. Azonban ott is csak egy idényt töltött ki, mielőtt elfogadta volna 2007-ben a másodosztályú Augsburg ajánlatát. Utóbbi állomáshelyen egy súlyos sérülés is meggátolta abban, hogy képességeinek megfelelően teljesítsen. Miután a csapatnak legutóbb újfent nem jött össze a feljutás, a klub és a bizonyításra kevés lehetőséget kapó játékos is úgy érezhette: eljött a váltás ideje.

Az újrakezdéshez ideális terep lehet az osztrák élvonal, amely aligha lesz ismeretlen a magyar támadónak. Szabics a Sturmnál kezdte légióskarrierjét, 1999 és 2003 között szerepelt az osztrák csapatban. A Sturm kupagyőztesként indulhat a 2010–2011-es Európa-ligában. A bajnokságban a negyedik helyen végzett, tizenegy ponttal megelőzve az ötödik helyezett Wiener Neustadtot, de tizenöttel elmaradva a bronzérmes Rapid Wientől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik