Stieber a Fürthben folytatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2012.06.21. 11:37
null
Stieber Zoltán a következő idényben már a Greuther Fürth szerelését öltheti magára (Fotó: Imago)
Címkék
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Greuther Fürth megegyezett a Mainz magyar légiósával, Stieber Zoltánnal – árulta el a Bundesliga újoncának elnöke, Helmut Hack a Bildnek.

 

 

Régóta a levegőben lógott már Stieber Zoltán sorsa, aki létszámfölöttivé vált a Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz 05-nél. Az első hírek arról szóltak, hogy kölcsönadnák a magyar szélsőt, ám később meggondolta magát a klub, és végleges szerződést szeretett volna. Többen is bejelentkeztek a 23 éves magyar futballista megszerzésére, végül a Bundesliga egyik újonca, a Greuther Fürth lett a befutó.

„Mindenben megegyeztünk a játékossal, már csak a részleteket kell tisztázni" – árulta a Bildnek a Greuther Fürth elnöke, Helmut Hack.

Stieber így akár már ma, de legkésőbb holnap aláírhatja szerződését új csapatával, amely a hírek szerint mintegy 800 ezer eurót fizet játékjogának megvásárlásáért.

Már az sokat engedett sejtetni, hogy Stieber nem vett részt a Mainz tegnapi edzésén. A Fürth elnöke korábban már hangoztatta: a magyar szélső áll a nyári kívánságlista élén, aki a Hoffenheimhez távozó Stephan Schröcköt fogja pótolni új csapatában.

A tárgyalások kezdetén úgy tűnt, hogy a Fürth nem engedheti meg magának Stieber szerződtetését, mivel magasnak találták fizetési igényét. Ám az ügy nagy fordulatot vett, a játéklehetőség fontosabb volt a magyar futballistának, mint pénztárcája. Stieber hétszer lépett pályára a Bundesligában a Mainz színeiben, ám egyik mérkőzést sem játszotta végig.

Hír még a Fürth háza tájáról, hogy az Eintracht Frankfurttól távozó Olivier Occeant szerződtetheti a klub.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik