Schalke: Szalai nagyon beindult, két gól 13 perc alatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.17. 19:31
null
Szalai eddig pazarul játszik a felkészülési meccseken (Fotó: FC Schalke 04)
Továbbra sem érheti kritika Szalai Ádám formáját, sőt! A Schalke 04 magyar csatára a negyedik ligás TuS Koblenz elleni felkészülési mérkőzésen igencsak bekezdett, tizenhárom perc alatt duplázott. A gelsenkircheniek végül 4–1-re győztek.

Szalai először a 8. percben talált a hálóba: kitette a labdát Jefferson Farfánnak, aki elhúzott, és ziccert teremtett a magyar csatár előtt, aki megszerezte a gelsenkircheniek vezető gólját. Öt perccel később Klaas-Jan Huntelaar és Szalai összjátéka után született meg a második gól. Szalai a duplával már négy gólnál tart a felkészülési időszakban.

Szalai a Schalke honlapjának közlése szerint visszavont csatári pozícióból indult, előtte további három (!) támadó szerepelt: Farfán, Huntelaar és Bastos. A Schalke kezdője Unnerstall – Hoogland, F. Santana, Höwedes, Kolasinac – Jones, Goretzka – Szalai Á. – Farfán, Huntelaar, Bastos volt, később Huntelaar ment fel ékbe, és mögötte három támadó (Farfán, Szalai, Bastos) dolgozott. A két korai Szalai-gól után Benedikt Höwedes is beköszönt, így a Schalke 3–0-s előnnyel fordult.

A folytatásban „sort cserélt” a Schalke (így Szalai is leült egy félidő után), és még két gól esett: Kevin Lahn az 58. percben szépített, a finn Teemu Pukki állította be az 1–4-es végeredményt.

„Láthatták, milyen minőségi most a csapat – a nyári igazolásokkal sokkal rugalmasabb lett a keret, több mindenre alkalmas” – adott villámértékelést Huntelaar.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
TuS Koblenz (német)–Schalke 04 (német) 1–4 (Lahn 59., ill. Szalai 8., 13., Höwedes 20., Pukki 66.).

KOBLENZ–SCHALKE 1–4 (SZALAI GÓLJAI 1:06-NÁL ÉS 1:30-NÁL)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik