Schalke: még kérdésesnek tartják Szalai jövőjét a klubnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.12. 14:44
A német sajtót már napokkal ezelőtt bejárta a hír, hogy a Schalke egyik kiszemeltje a Mainz kameruni csatára, Jean-Eric Maxim Choupo-Moting, akinek érkezése a gelsenkircheniek magyar játékosa, Szalai Ádám sorsát is befolyásolhatja. A kicker.de szerint a a csatár jövője továbbra is bizonytalan a klubnál.

„Bizonytalan kilátások” címmel közöl írást Szalai Ádámról a vezető német sportportál, a kicker.de.

Az internetes oldal felidézi, hogy Szalai pályafutása tavaly nyáron remekül indult a Schalkéban, hiszen rögtön az első meccsén a Hamburg ellen gólt szerzett, majd a BL-ben a PAOK ellen is duplázott, amivel főtáblára lőtte a csapatot.

A jó kezdést azonban nem követte hasonló folytatás, különösen azt követően nem, hogy sérüléséből felépülve visszatért a pályára Klaas-Jan Huntelaar. A tavasszal már csak két bajnokin volt kezdő a magyar csatár, összesen pedig 28 találkozón hétszer volt eredményes a Bundesligában a Schalke színeiben.

A Kicker szerint ezek után nem meglepő, hogy szárnyra kaptak a csatár lehetséges távozásáról szóló hírek, bár konkrét ajánlatot még nem kapott a 26 éves játékosért a klub.

A Kicker megjegyzi, hogy Szalai jövője függhet a Schalke kiszemeltjének, a Kamerunnal a világbajokságon szereplő mainzi Eric Maxim Choupo-Moting érkezésétől is. Ha ugyanis az afrikai csatárt megszerzik, a magyar labdarúgó várhatóan csak a harmadik számú támadó lehetne Huntelaar és Choupo-Moting mögött, miközben Jens Keller csapata rendszerint egy ékkel áll fel.

A Kicker szerint Szalai várhatóan elkezdi a munkát a Schalkéval a felkészülés nyitányán, július 1-jén, de egyelőre kérdéses, hogyan alakul a jövője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik