nemzetisport.hu 2014.06.12 14:44 Frissítve: 2014.09.19 02:34

Schalke: még kérdésesnek tartják Szalai jövőjét a klubnál

A német sajtót már napokkal ezelőtt bejárta a hír, hogy a Schalke egyik kiszemeltje a Mainz kameruni csatára, Jean-Eric Maxim Choupo-Moting, akinek érkezése a gelsenkircheniek magyar játékosa, Szalai Ádám sorsát is befolyásolhatja. A kicker.de szerint a a csatár jövője továbbra is bizonytalan a klubnál.

 

„Bizonytalan kilátások” címmel közöl írást Szalai Ádámról a vezető német sportportál, a kicker.de.

Az internetes oldal felidézi, hogy Szalai pályafutása tavaly nyáron remekül indult a Schalkéban, hiszen rögtön az első meccsén a Hamburg ellen gólt szerzett, majd a BL-ben a PAOK ellen is duplázott, amivel főtáblára lőtte a csapatot.

A jó kezdést azonban nem követte hasonló folytatás, különösen azt követően nem, hogy sérüléséből felépülve visszatért a pályára Klaas-Jan Huntelaar. A tavasszal már csak két bajnokin volt kezdő a magyar csatár, összesen pedig 28 találkozón hétszer volt eredményes a Bundesligában a Schalke színeiben.

A Kicker szerint ezek után nem meglepő, hogy szárnyra kaptak a csatár lehetséges távozásáról szóló hírek, bár konkrét ajánlatot még nem kapott a 26 éves játékosért a klub.

A Kicker megjegyzi, hogy Szalai jövője függhet a Schalke kiszemeltjének, a Kamerunnal a világbajokságon szereplő mainzi Eric Maxim Choupo-Moting érkezésétől is. Ha ugyanis az afrikai csatárt megszerzik, a magyar labdarúgó várhatóan csak a harmadik számú támadó lehetne Huntelaar és Choupo-Moting mögött, miközben Jens Keller csapata rendszerint egy ékkel áll fel.

A Kicker szerint Szalai várhatóan elkezdi a munkát a Schalkéval a felkészülés nyitányán, július 1-jén, de egyelőre kérdéses, hogyan alakul a jövője.

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.