Rudolf szívesen lenne a Lazio játékosa

Vágólapra másolva!
2011.06.12. 08:35
null
Rudolf szerint a következő idényben kiteljesedhet (Fotó: Getty Images – archív)
Olasz hírforrások tudni vélik, hogy a Genoa magyarja, Rudolf Gergely és a laziós Pasquale Foggia a nyáron helyet cserélhet. A bokasérüléséből felgyógyuló válogatott támadó hallott a hírről, és szívesen igazolna a római klubhoz. A csatár úgy véli, a következő szezonja biztosan jobban sikerül.

– Valahol a Nyírségben nyalogatja még a sebeit?
– Nem. Rómában, orvosi vizsgálaton.

– Ne hülyéskedjen...!
– Hoppá, sikerült beugratnom!

– Ezek szerint Ön is hallott arról, hogy a most még római Foggiát is érintő csereüzlet keretében a Lazio szerződtetheti.
– Egyelőre csak annyiban erősíthetem meg a hírt, hogy tudtommal zajlanak tárgyalások a két klub között, de amíg konkrétummal nem szolgálhatok, különösebben nem is kommentálnám az ügyet.

– Azt azért talán elárulhatja: szívesen költözne a fővárosba?
– Szívesen. Európa-liga-szereplést kivívó, rendkívül jó csapat a Lazio, de hangsúlyozom, ahhoz, hogy a játékosának tekinthessem magam, még számos részletnek tisztázódnia kell, távolról sincs még megállapodás.

– Gyanítjuk, akkor sem hajtana neki az első falnak, ha maradnia kellene Genovában.
– A klubhoz új edző érkezik, alighanem leülünk vele beszélgetni, az azonban biztos, a Genoa nem járna rosszul, ha jó pénzért értékesítene, egy év alatt igen sokat nyerne rajtam. Mindamellett szerintem jó évet zártam, idővel mindkét együttesemben beverekedtem magam a kezdőbe, még ha nem is szereztem annyi gólt, mint otthon. De hát az első szezonom pályafutásom során mindig viszontagságosabbra sikeredett, Nancyban és Debrecenben is, aztán a másodikban már mindenhol kiteljesedtem. Szerintem ezúttal is így lesz.

– Mégiscsak az lenne a legfontosabb, hogy olyan klubnál folytassa, amelynél jó esélye van az állandó játéklehetőségre, nem? Már ha lehet egyáltalán ilyesmire apellálni.
– Mindig is tudatosan építettem a jövőmet, sohasem kergettem hiú ábrándokat. Marhaság volna a részemről a Real Madridról vagy a Manchester Unitedről álmodozni, de azért szeretnék előrelépni. Olaszországban senkit sem érdekelt, mit értem el itthon, csak az számított, amit az edzéseken és az edzőmeccseken nyújtottam. És azért elmondhatom magamról, hogy Luca Toni ellenében verekedtem be magam a Genoába, ahol ott volt még a támadósorban Giuseppe Sculli, Raffaele Palladino, Rodrigo Palacio, szóval a hírem Itáliában jónak mondható. Nem félek senkitől, semmilyen versenyhelyzettől. De egyáltalán nem jelentene meglepetést, ha a Genoa el akarna adni, a klubnál mindig hatalmas a mozgás.

A TELJES INTERJÚT, AMELYBEN RUDOLF GERGELY DZSUDZSÁK BALÁZS ÁTIGAZOLÁSÁRÓL IS BESZÉL, ELOLVASHATJA A VASÁRNAPI NEMZETI SPORTBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik