Rudolf: Kisebb a stressz, az edzés is tanulás

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 12:50
null
A válogatottban már volt gólja, és Rudolf Gergely hiszi: nemsokára a Genoában is lesz (Fotó: Action Images)
„Szeretnék stabil Serie A-s játékos lenni, szerezni néhány gólt. Biztos vagyok benne, hogy sikerül” – ezt várja magától első olaszországi idényében Rudolf Gergely, akivel a patinás genovai lap, az Il Secolo XIX közöl interjút szerdai számában. Az írás tanúsága szerint a klubhoz nyáron érkező magyar játékos egyáltalán nem türelmetlen vagy csalódott amiatt, hogy eddig csupán három bajnoki mérkőzésen kapott játéklehetőséget.

„Eddig elégedett lehetek azzal, ami történt. Természetesen szeretnék többet játszani, minél hamarabb megszerezném az első gólomat a Serie A-ban, de tisztában vagyok vele, hogy az itteni érvényesüléshez idő kell” – válaszolta Rudolf arra a kérdésre, hogyan értékeli eddigi olaszországi heteit.

A magyar válogatott támadó jelezte: a franciaországi Nancyban eltöltött tinédzserévek tapasztalatai segítik a beilleszkedésben, és bár „mind fizikai, mind taktikai vonatkozásban nagy a különbség a magyar és az olasz futball között”, egyáltalán nem érzi magát megilletődve.

„Hogy mérföldkő volt-e számomra a múlt héten pályára lépni a San Siróban? Nem mondanám, mert a Bajnokok Ligájában játszottam a firenzei stadionban és a liverpooli Anfield Roadon, a válogatottal nyáron a Wembleyben. Szóval ilyesmiben volt már részem” – mondta a magyar játékos, akit arról is faggattak: debreceni sikerkorszaka után miért éppen a Genoa ajánlatát fogadta el, amikor egyebek mellett az Ajax is szívesen vitte volna.

„Bár valóban vittek volna mások is, számomra nem volt kétséges, hogy a patinás olasz csapatot választom. Nagyon szerettem volna Olaszországban játszani, és tudtam, hogy itt ambiciózus együttest, nagyszerű játékosokat találok – mondta Rudolf a felvetésre, és hogy nem kellett csalódnia várakozásaiban, azt a folytatás egyértelművé teszi: – A Genoának kiváló csatárai vannak, minden egyes edzés tanulási lehetőség a számomra. Még amikor egy hétig sérült voltam, akkor is nagyon tanulságos volt kívülről figyelnem a gyakorlásokat, (Luca) Toni és (Giuseppe) Sculli mozgását.”

A Genoa az eddigi öt bajnoki fordulóban csupán egyszer nyert, és öt pontjával mindössze a 17. helyen áll. Rudolf szerint a sok új igazolás tükrében várható volt, hogy nem lesz zökkenőmentes a rajt, ám reméli, a Bari elleni vasárnapi meccsel sikeresebb korszak veszi kezdetét.

Az olaszországi hétköznapokkal kapcsolatos eddigi tapasztalatairól is faggatták a magyar játékost. Kérdésre válaszolva kifejtette, bár vízipólómeccsre még nem volt alkalma ellátogatni, Genova városa mély benyomást tett rá, az óváros különösen elnyerte tetszését. Most, hogy új lakásba költözött feleségével, hamarosan lesz ideje folytatni az olaszleckéket is. A hétköznapok ritmusát ettől függetlenül is élvezi.

„Kevésbé stresszes az élet itt, mint Magyarországon, nyugodtabb a tempó. Hogy egy példát is említsek, néhány napja telefont akartam vásárolni, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy az üzlet dél és délután négy között zárva van. Nálunk ilyen hosszú »ebédszünet« elképzelhetetlen” – tette hozzá a játékos, aki a záró kérdésre válaszolva az első évével kapcsolatos elvárásait így foglalta össze:

„Szeretnék stabil Serie A-s játékos lenni, szerezni néhány gólt. Biztos vagyok benne, hogy sikerül.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik