Románia: kiderült, mit kiabáltak a magyarellenes szurkolók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.05. 09:30
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában magyarellenes rigmusok miatt a játékvezető egy időre félbeszakította a Dinamo Bucuresti–CSMS Iasi (0–0) találkozót, amelyen Bőle Lukács pályára lépett a vendégeknél. A korábban Kaposváron szereplő játékos a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az esetről.

– Mit skandáltak a Dinamo Bucuresti szurkolói, mielőtt Iulian Calin játékvezető csütörtökön a harmincharmadik percben félbeszakította a Iasi bukaresti mérkőzését?
– Amikor meghozta a döntést, már vagy öt perce szólt a stadionban a „Magyarokkal ki az országból!” rigmus. Ez nem példa nélküli eset, emlékszem, először éppen a Dinamo Bucuresti elleni tavalyi bajnokin hallottam, csak akkor még nem értettem románul, a csapattársaim fordították le nekem.– Mit skandáltak a Dinamo Bucuresti szurkolói, mielőtt Iulian Calin játékvezető csütörtökön a harmincharmadik percben félbeszakította a Iasi bukaresti mérkőzését?
– Amikor meghozta a döntést, már vagy öt perce szólt a stadionban a „Magyarokkal ki az országból!” rigmus. Ez nem példa nélküli eset, emlékszem, először éppen a Dinamo Bucuresti elleni tavalyi bajnokin hallottam, csak akkor még nem értettem románul, a csapattársaim fordították le nekem.

– Hogyan kezeli az efféle sértést?
– Furcsa ez, mert tudom, hogy miattam kiabálják, mégsem ellenem irányul, sokkal inkább a Romániában élő magyarok ellen. Én nem veszem magamra, miattuk viszont kellemetlenül érzem magam, nekik sértő. Egy erdélyi szurkoló például írt utólag nekem a Facebookon, hogy amikor meghallotta, rettentően bántotta a fülét, és drukkolt nekem, rúgjak egy gólt a bukarestieknek.

BŐLE LUKÁCS BŐVEBBEN BESZÉL AZ ESETRŐL A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik