Románia: az erdélyi Xavi magyar válogatott is lenne

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.31. 10:55
null
Kovács Lóránt Magyarországon szeretné folytatni a pályafutását (fotó: NS-archív)
Akik ismerik az erdélyi magyarok lelkét, semmi meglepőt nem találnak abban, hogy a Marosvásárhelyen született, jelenleg a román másodosztályú Universitatea Clujban futballozó Kovács Lóránt minden vágya, hogy anyaországi klubban rúgja a labdát. Két éve már felvetődött a magyarországi lehetőség, s most úgy tűnik, teljesülhet a 22 éves középpályás álma, aki később szeretne magyar válogatott is lenni.

„Nem csupán az anyanyelvem magyar, magyar útlevelem is van már – mondta a Nemzeti Sportnak székelyes büszkeséggel Kovács Lóránt. – Jószerével semmit sem tudok a Románián kívüli életről, s nagyon szeretném, ha kitárulna előttem a világ. Ehhez kiváló alkalmat nyújtana a magyarországi szerződés. Akadnak érdeklődők, de hogy mely csapatokról van szó, egyelőre titok.”

Bár Kovács Lóránt Marosvásárhelyen született, 15 éves korától Kolozsváron pallérozódott. Előbb az FC Ardealul Cluj utánpótlásképző-központban, majd az Universitateánál (fél évet kölcsönben a harmadik ligás Resicában is játszott). A román élvonalban összesen 35 meccsen szerepelt, a másodosztályban hét találkozón lépett pályára ebben az idényben. Az első osztályban két gólt jegyzett, a Pandurii elleni bombája után a román sajtó erdélyi Xaviként emlegette.

Két éve a magyar válogatottsága kapcsán írtak róla magyar és román hírportálok, Kovács Lóránt most amondó: minden játékos természetes vágya, hogy hazája válogatottjában szerepeljen. Neki két országa van. A román U19-esek között már futballozott – a következő a magyar felnőttválogatott lenne.

A TELJES CIKKET, MELYBEN A XAVIVAL VALÓ ÖSSZEHASONLÍTÁSRÓL ÉS ÁLMAIRÓL IS BESZÉL KOVÁCS LÓRÁNT, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik