BOROS MIKLÓS 2018.08.31 20:48 Frissítve: 2018.08.31 22:20

Románia: gól a 3. percben – harmadik helyre ugrott a Sepsi

Harmadik hazai mérkőzését is kapott gól nélkül nyerte meg a román élvonalban a Sepsi OSK, a székelyföldi csapat az újonc Dunarea Calarasi-t győzte le egy korai, első támadásából megszerzett góllal.

(Fotó: Sepsi OSK Facebook)

 

A második perc végén Moura jobbról emelte be a labdát, Nouvier visszafejelte a kapu elé, Szimonovszki pedig három méterről, előrevetődve a hálóba fejelt (1–0). Ez a találat meghatározta a játék képét, a Dunarea megpróbálta átvenni a kezdeményezést, de ez csak az első félidő közepén sikerült neki, Puscas és Alexandru lövése azonban nem volt pontos.

Fél óra elteltével a szentgyörgyiek ismét mezőnyfölénybe kerültek, Szimonovszki lövése után a Calarasi kapusa, Straton a léc alól tolta ki a labdát, a szöglet után pedig a macedón center fejese a bal kapufáról pattant vissza. Az első félidő végén Vasvari öt méterről vállalt el egy lövést, de a labda elment a jobb kapufa mellett.

Szünet után a Sepsi leginkább a labdabirtoklásra koncentrált, minimálisra csökkentve a Calarasi kontráinak esélyét. A kevés helyzet mindegyike pontrúgások után alakult ki, a hazaiaktól Fülöp, a vendégektől Honciu szabadrúgása kerülte el a kaput, Viera tizenhatoson kívülről kapura küldött fejesénél pedig már gólt ünnepelt a mintegy 3000 fős háromszéki közönség, ám a labda a háló tetejére hullott.

A legnagyobb egyenlítési lehetőség is egy előreívelt szabadrúgás nyomán adódott a vendégek előtt, Puscas fejese átszállt a beadásra rosszul kilépő Niczuly felett, de Draghici a kapu torkából, estében kivágta a labdát. A végén Hadnagy kapáslövésénél nagyot védett Straton, a ráadásperceket pedig kibekkelte a szentgyörgyi együttes.

Az ideiglenesen a táblázat harmadik helyére előrelépő Sepsi OSK-nál Prosser Dánielt a tartalékok közé nevezték, pályára azonban nem lépett.

ROMÁNIA, LIGA 1
7. FORDULÓ
Sepsi OSK–Calarasi 1–0
(Szimonovszki 3.)

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.