Pintér Ádám: Meg akarjuk verni a Real Madridot!

Borsi GergelyBorsi Gergely
Vágólapra másolva!
2013.03.30. 14:37
null
Pintér Ádám (jobbra) ma újra pályára léphet a Real Madrid ellen (Fotó: archív)
A Zaragoza szombaton a Real Madridot fogadja. Pintér Ádám, a hazaiak huszonnégy éves középpályása nem idegeskedik, és ugyanúgy készül, mint a többi bajnokira, vagyis győzni akar – erről a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt.

– Még mindig bosszús?
– Az nem kifejezés – vágja rá Pintér Ádám, a magyar válogatott és a Zaragoza huszonnégy éves középpályása, aki a Románia (2–2) és a Törökország (1–1) elleni világbajnoki selejtezőt is végigjátszotta.

– Érthető…
– Románia ellen már zsebben volt a három pont, nagyon sajnálom, hogy így alakult a vége. A legszörnyűbb az egészben, hogy lefutballoztuk a románokat, és egy pillanat alatt elúszott az addigi munkánk. Ráadásul Varga Józsefet rálökték Mészáros Norbertre, a játékvezető pedig nem fújta le a szabálytalanságot, a románok pedig gólt szereztek.

– Ettől függetlenül nem lehetnek teljesen elégedetlenek.
– Két rendkívül nehéz mérkőzésen vagyunk túl, és továbbra is a második helyen állunk. Ráadásul több pontot szereztünk a románoknál, és eggyel megelőzzük őket. Törökország ellen már kevésbé ment jól a játék nekem és a csapatnak is, de legalább mindannyian megmutattuk, hogy képesek vagyunk hátrányból felállni. Ugyanakkor már nem érdemes foglalkozni azzal, ami megtörtént, előre kell tekinteni. Nincs mese, idegenben kell megvernünk Romániát.

– Addig viszont még rengeteg idő van, s kemény mérkőzések várnak önre a klubjában is.
– Ne is mondja! Minden évben a bennmaradásért küzdünk. Bíztam benne, hogy idén másképp lesz, és bár jól kezdtük a szezont, sokáig a középmezőnyhöz tartoztunk, mostanra visszaestünk, és megint a kiesés ellen harcolhatunk.

– Mi lehet a probléma?
– A válasz nagyon egyszerű: ami eleinte befelé pattant, az most kivétel nélkül kifelé. Nincs szerencsénk. Hiába játszunk jól, valami mindig közbejön. Viszont sűrű a mezőny, egy-két győzelemmel feljebb kapaszkodhatunk. A bajnokságból még tíz forduló van hátra, és hiszem, hogy talpra állunk.

– Ehhez szombaton rögtön óriási bravúrra lesz szükség.
– Jön a Real Madrid. A célunk azonban ugyanaz, mint a többi hazai mérkőzésen, itthon kell tartani a három pontot. Tudjuk, hogy csupa világklasszis játszik az ellenfélnél, ettől függetlenül ugyanúgy készülünk, mintha a Granadával vagy az Osasunával csapnánk össze. Az egyetlen különbség, hogy pénteken későn, este nyolckor edzettünk, ugyanis akkor kezdődik a bajnoki is.

– Pintér Ádámmal a kezdőben?
– Nagyon remélem. Minden mérkőzésen játszani szeretnék, ez alól a mostani sem kivétel. Ha kell, védekező középpályásként, ha úgy alakul, akkor középhátvédként. Nem számít, hogy melyik poszton kapok lehetőséget. Viszont azt is megértem, ha ezúttal nem kerülök be a kezdőcsapatba, mert a válogatott miatt kevés időt töltöttem a héten a csapattal.

– Jól kezdte a szezont, de a sérülések megnehezítették a folytatást, ezért „mindössze" tizenkét bajnokin játszott.
– A bajnokság elején kulcsszerepet kaptam, éltem is a lehetőséggel, erre megsérültem, és több mint egy hónapot ki kellett hagynom. Ha itt valaki kidől, más lép a helyére, utána pedig rendkívül nehéz visszakerülni a csapatba. Keményen dolgoztam, majd decemberben ismét megsérültem. Azonban lekopogom, most teljesen egészséges vagyok, és rendre játéklehetőséget kapok.

– Akkor nem is gondol a távozásra?
– Nem én! Remekül érzem magam Zaragozában. Hívtak Izraelből, de nem akartam menni, a klub is ragaszkodott hozzám, nem akart elengedni. Itt bíznak bennem, számítanak rám, amit megbecsülök. Persze ha jön egy jobb ajánlat, megfontolom, de most kizárólag a játékra koncentrálok, a pályán kell bizonyítanom és jól teljesítenem.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik