Olaszország: „Napi szinten foglalkoznak Szoboszlai Dominikkal”

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2020.07.01. 11:33
null
Az olasz sajtóban lassan óránként megjelenik egy új cikk Szoboszlai Dominikről – a szerda délelőtti hírek arról szólnak, hogy a Napolinál is komolyan gondolják a szerződtetését (Forrás: <a href="https://www.pianetamilan.it/calciomercato/news-calciomercato/calciomercato-milan-il-napoli-fa-sul-serio-per-szoboszlai-incontro-in-programma/">pianetamilan.it</a>)
Hol folytatja Szoboszlai Dominik? A téma nem csak a magyar szurkolókat foglalkoztatja, az elmúlt hetekben az olasz sajtóban is állandó téma – erről beszélt a Nemzeti Sportnak a Corriere dello Sport munkatársa, Massimiliano Martini is. 

 

A Tuttosport keddi száma arról ír, hogy a Milan mindenképpen meg akarja szerezni a Salzburg 19 éves magyar középpályását, sőt az újság kétoldalas cikke szerint a Lazio és a Napoli által is figyelt játékos és az ügynöke (Esterházy Mátyás) a következő napokban Olaszországba érkezik, hogy az átigazolásáról tárgyaljon.

Ez természetesen nem garancia semmire, ám az biztos, hogy a nagy múltú, 18-szoros bajnok és hétszeres BEK-/BL-győztes klub szeretné őt megszerezni.

„Milánóban dolgozó ismerőseimtől úgy tudom, komoly az érdeklődés, és a hírek szerint ezen a héten valóban Olaszországban tárgyal a játékos és a menedzsere – mondta lapunknak a Corriere dello Sportnak dolgozó Massimiliano Martini. – A nyomtatott lapok és az internetes oldalak egyaránt napi szinten foglalkoznak Szoboszlai Dominikkal, a szurkolók és a futballban dolgozó szakemberek tudják, kiről van szó. A Milan szeretné őt megszerezni, olyannyira, hogy ő szerepel a leendő vezetőedző, Ralf Rangnick kívánságlistájának első helyén, Ivan Gazidis vezérigazgatónak ugyancsak tetszik a játéka. Milánóban azt beszélik, huszonnégymillió eurót ajánlanak érte, és hároméves szerződést kínálnak neki. Azt biztosan tudom, hogy a Lazio is tett már érte ajánlatot, a Napoli szintén érdeklődik. Ami teljesen érthető, az itteni szakértők szerint az európai labdarúgók közül korosztálya egyik legtehetségesebb játékosa a posztján, a Bajnokok Ligájában, valamint az Európa-ligában is bizonyította, nemzetközi szintű futballista. A képességei megvannak, az átlagos magyar játékosoknál mentálisan erősebbnek látszik, technikailag is képzett. Nagy lehetőség előtt áll, amit meg kell ragadnia.”

A nemzetközi sajtó cikkei szerint a már említett olasz klubok mellett az Arsenal és a Paris Saint-Germain is a kérők között szerepel. Információnk szerint német és spanyol topklubok is érdeklődnek iránta, ugyanakkor kevés az esély rá, hogy egy-két héten belül hivatalossá válik a klubváltása. A nyolcszoros magyar válogatott futballista többször hangsúlyozta, nem akarják elkapkodni a kérdést, és igyekeznek olyan átgondolt döntést hozni, amely a jövője és a fejlődése szempontjából a lehető legjobb.

Ennek kapcsán megkérdeztük Massimiliano Martinit, szerinte az említett olasz klubok közül melyik lehet számára a legjobb választás.

„Én továbbra is a Laziót mondanám, ott van esély leginkább a hozzá hasonló fiatalok kibontakozására. A Milanban is jó helye lenne, és a mostani csapatban szerintem kezdőként számítanának rá. Viszont a Milannál és a Napolinál is nagyon kritikusak a szurkolók, ebből a szempontból nehezebb lenne neki, mint a Laziónál, amelynél valamivel több a türelem a játékosokkal szemben. A Napolinál abban sem vagyok biztos, hogy az első időszakban rendszeresen kezdő lenne, de én is kíváncsi vagyok rá, hogyan dönt. Nyilván sok mindent mérlegelnie kell, és az is kérdés, hogy ha az Arsenal vagy a PSG tényleg érdeklődik iránta, ők milyen feltételeket kínálnak. Tényleg óriási tehetségről van szó, láttam több meccsét a magyar válogatottban, szerintem ő ott a legjobb mezőnyjátékos. Persze azt nem lehet elvárni tőle, hogy tizenkilenc évesen azonnal húzóembere legyen a csapatnak.”

Szoboszlai Dominik a hétvégén sorozatban harmadszor lett bajnok a Salzburggal, nemrégiben megnyerte csapatával az Osztrák Kupát, júniusban ő volt a csapat egyik legjobbja. Az osztrák futball újraindulása óta lejátszott kilenc mérkőzésen hat gólt és tíz gólpasszt jegyzett, a legutóbb a Hartberg ellen 3–0-ra megnyert meccsen is remek labdákkal szolgálta ki társait. Ahogy azt Jesse Marsch vezetőedző hangsúlyozta, mentálisan és erőnlétileg egyaránt sokat fejlődött az elmúlt időszakban, ami megmutatkozik a teljesítményén. Kérőkből nincs hiány, és bár két forduló még hátravan az osztrák bajnokságból, jelenlegi idénye után nehéz elképzelni, hogy a következőt is a Salzburgnál kezdi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik