Novothny Soma bemutatkozott a Napoli első csapatában

Vágólapra másolva!
2012.07.17. 19:38
null
Novothny (jobbra, hátul kékben) 25 percet kapott (Fotó tuttonapoli.it)
Az olasz kupagyőztes SSC Napoli első csapatával kezdte meg a nyári felkészülést Novothny Soma, a Veszprém januárban kölcsönadott csatára. A 18 éves magyar futballista ma a Napoli első felkészülési mérkőzésén már be is mutatkozott a felnőtteknél, Trentino tartomány válogatottja ellen 9–0-ra megnyert meccsen 25 perc játéklehetőséget kapott Walter Mazzarri vezetőedzőtől.

Novothny tavasszal már bizonyított a Napoli tartalékcsapatában, hat bajnoki mérkőzésen hét gólt szerzett, és a rájátszásba vezette a télen még a kiesés elől menekülő Primavera-alakulatot. A gólerős tavaszi teljesítmény meggyőzte a klub szakmai vezetését, így a nyári pihenőt követően meghívták a fiatal labdarúgót az első csapat edzőtáborába, a Veronától kétórányi autóútra található Dimaróba is.

A Primavera-együttestől négy (posztonként egy) játékost hívtak meg a felnőttek kéthetes felkészülésére, s a csatárok közül Novothny kapott helyet a 27 fős keretben.

Az első edzőmérkőzését Trentino tartomány válogatottja ellen vívta kedd délután a Napoli. Novothny a kispadon kezdte a meccset, majd a 65. percben Eduardo Vargas cseréjeként lépett pályára, gólt nem szerzett. Következő felkészülési találkozóját július 20-án, a Bayern Münchennel vívja a Napoli, a helyszín a bajorok ellen is a dimarói edzőtábor lesz.

Novothny Soma a Nemzeti Sport Online megkeresésére elárulta, hogy a klub a kéthetes felkészülést követően készül ajánlatot tenni neki, akkor derül majd ki, hogy az első vagy a tartalékcsapatban számítanának-e rá a következő szezontól.

Ám ez még nem jelenti, hogy a magyar játékos biztosan Itáliában marad: a futballista az olasz együttes ajánlata után dönt majd a jövőjéről. Egyelőre semmi biztosat nem tudott mondani, de minden erejével arra koncentrál, hogy megfeleljen az elvárásoknak, és kiharcolja magának a kerettagságot a Napoli első csapatában.

NAPOLI–TRENTINO-VÁLOGATOTT 9–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik