Notts: Bajner tudja, hogy kultuszfigura - nem érdekli

Vágólapra másolva!
2015.01.22. 21:11
null
Bajner mindent megtesz, hogy jó kapcsolatot alakítson ki a Notts drukkereivel (Fotó: Notts County)
Első hosszabb interjúját adta az angol harmadik ligás Notts Countyba igazolása óta Bajner Bálint. Az Ipswichtől a patinás nottinghami csapathoz szerződő center beszélt arról, milyen különleges szerkezettel fejlesztették képességeit a Dortmundban, no meg arról, hogy mennyire érdekli a körülötte zajló internetes őrület. Kevéssé.

A hórihorgas középcsatár elmondása szerint óriási rajongója volt tinédzserkorában az angol futballnak, falán pedig egy olyan játékos posztere díszelgett, akivel 2015 tavaszán már együtt játszhat.

„Állandóan a Premier League-et néztem, a Leeds United volt a csapatom. Harry Kewell, Lee Bowyer, Mark Viduka, remek csapatuk volt! A hálószobámban Alan Smith [a Notts jelenlegi játékos-edzője – a szerk.] poszterét raktam ki. Még nem mondtam el Alannek, de amikor hallottam, hogy a Notts hív, akkor igencsak elámultam, hogy Smith a klubnál van. Amikor megérkeztem, elsőként vele találkoztam a játékosok közül, nagyon boldog voltam” – mesélt Bajner.

Az új klubjában a Doncaster ellen bemutatkozó Bajner beszélt a Borussia Dortmundnál eltöltött időszakáról is, illetve a különleges módszerekről, amelyekkel Jürgen Klopp segítette fejlődését.

„Azt mondta, a labdaátvételeimen javítanom kell, és megmutatta a Footbonaut készüléket. Egy tizennégy négyzetméteres négyzethálóról van szó, a gép sorra lődözi a labdákat választható nehézségi fokozaton, alacsonyan, magasan, ahogy jön. Hatvannégy lehetséges célpont van, a megjelöltbe kell küldeni a labdát. Egy, maximum két érintésed lehet. Ezzel fejlesztik a játékosok technikáját. Két éven keresztül minden áldott nap ezzel a géppel gyakoroltam. Amikor a Dortmundhoz kerültem, nem ez volt az erősségem, de Jürgennel és a Dortmund stábjával rengeteget dolgoztunk. Jürgen Klopp elképesztő részletességgel felügyeli a játékosait és a szükségleteiket" – mondta a magyar légiós.

Bajner Bálint az elmúlt évben gyakorlatilag mémmé vált, a magyar trollhadtest mindenhova kíséri – a Notts Facebook-oldalánál gyorsan meg is elégelték a falat elözönlő üzeneteket, és letiltották a magyar IP-címről írókat. Pedig még a menedzser-asszisztens is elmondta, mit gondol arról, hogy No Bajner, no party...Hogy Bajner tisztában van-e azzal, milyen kultuszfigurává vált? Igen.

De nem igazán érdekli.

„Akkor kezdődött a »No Bajner, no party«, amikor még az Ipswichnél voltam. Hogy őszinte legyek, nem igazán koncentrálok arra, mi megy az interneten vagy a közösségi oldalakon. A profi játékosok a mérkőzéseikre és az edzésekre koncentrálnak. Nincs bajom azzal, ami történik, de nem is igazán érdekel, nem kísérem figyelemmel. Játékosként minden, amit teszünk, a szurkolókért történik. Nélkülük nincs futball. Remélem, sikerül jó kapcsolatot kialakítanom itt a drukkerekkel, hisz fontosak nekem” – vallott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik