Női foci: Csiszár Henrietta mennybe ment Leverkusenben

Vágólapra másolva!
2019.05.13. 10:32
null
Csiszár Henrietta (balra) nemcsak a góljait, hanem a bennmaradást is megünnepelhette (Forrás: Twitter)
Előbb meghosszabbította a szerződését, majd duplájával bent tartotta csapatát, a Bayer Leverkusent a német bajnokságban Csiszár Henrietta, a magyar női labdarúgó-válogatott és a gyógyszergyári együttes csapatkapitánya.

A 25. életévét két nap múlva, május 15-én betöltő középpályás kapcsán a Bayer Leverkusen szombaton osztotta meg a hírt, hogy két évvel meghosszabbította a szerződését a klubbal, függetlenül attól, hogy az együttes bent marad-e a Bundesligában vagy sem.

Ekkor a Bayer még a kiesést jelentő 11. helyen állt a tizenkét csapatos bajnokságban, vasárnap azonban Csiszár duplájával hátrányból felállva 2–1-re megverte az Essent, és ezzel a győzelemmel kiharcolta a bennmaradást a Bundesligában. A Tóth Gabriellát foglalkoztató Werder Bremen kárára, amely a záró fordulóban 1–1-es döntetlent játszott a Freiburggal.

Csiszár 2016 óta erősíti a Leverkusent, a mögöttünk hagyott idény jelentős részében már csapatkapitányként szerepelt az együttesben, melyben védekező középpályásként az eddigi 41 Bundesliga-mérkőzésén négy gólt szerzett – ezekből hármat az elmúlt két hétben.

Egy másik németországi légiósunkkal kapcsolatos hír, hogy Zeller Dóra a nyáron öt év után távozik a Hoffenheimtől.

A női Bundesliga 2018–2019-es kiírását – mint arról már beszámoltunk – a Jakabfi Zsanettet is soraiban tudó VfL Wolfsburg nyerte meg, a második helyen a Bajnokok Ligája-elődöntős Bayern München végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik