Németh Krisztián: Tudom, hogy sokan sokat várnak tőlem

Vágólapra másolva!
2012.01.27. 10:37
null
Németh Krisztián 2009-ben az egyiptomi U20-as vb-n kiváló formában futballozott, azóta keresi önmagát – remélhetőleg Waalwijkban megtalálja (Fotó: Action Images, archív)
Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, a holland első osztályban szereplő RKC Waalwijk játékosa lesz fél évig Németh Krisztián. A csatár a Nemzeti Sportnak elmondta, gólokkal szeretné visszaszerezni az önbizalmát, amely az elmúlt időszakban alaposan megkopott.

 

A holland első osztályban az újonc RKC Waalwijk (18 pontos) az öt ponttal mögötte már kieső helyen szerénykedő, legutóbb a Feyenoordot legyőző venlói VVV-t fogadja. Hazai siker esetén nyolc, vendéggyőzelemnél két pontra változna a két csapat közötti különbség – a kiesés szempontjából tehát óriási jelentősége lesz a vasárnap délután fél háromkor kezdődő találkozónak, amelyen bemutatkozhat új klubjában Németh Krisztián.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek – mondta a támadó a Nemzeti Sportnak, miután a kötelező orvosi teszt után aláírta a szerződést. – Azt hiszem, ez a bajnokság nem idegen a stílusomtól, itt újra felépíthetem magam. Az volt a célom, hogy minél többet játsszak, minél több gólt szerezzek, remélem, tudok segíteni abban, hogy a Waalwijk jövőre is a legmagasabb osztályban szerepeljen."

Az U20-as világbajnoki bronzérmes azt mondja, nagyon sokat beszélgetett az edzővel, és a hallottak meggyőzték, érdemes odaigazolnia.

„Nagyon szimpatikus volt számomra a szakember – említette Németh Krisztián. – Sokat beszélt arról, mit gondol ő a futballról, és gyakran faggatott. Éreztem, hogy tényleg meg akar ismerni, mielőtt szerződtetnek. Ruud Brood is tudja, hogy erőnlétileg van némi lemaradásom, miként azt is, hogy az utóbbi időben kevés mérkőzésen játszottam, és azt mondta, fokozatosan akar beépíteni a csapatba. Arról is beszéltünk, hogy nemcsak legelöl, hanem az ék mögötti pozícióban is el tud képzelni, és mondhatom, ennek nagyon örültem."

„Tudom, hogy sokan sokat várnak tőlem, és én sem vagyok elégedett az utóbbi szezonjaimmal – folytatta a csatár. – Lehet, hogy előrébb is tarthatnék, de azért dolgozom, hogy megfeleljek a velem szemben támasztott követelményeknek. Hiszek magamban, erőt ad, hogy a válogatottban is lehetőséget kaptam és bíztak bennem, hogy helyzeteket alakítottam ki, gólpasszokat adtam, ezért remélem, ha esélyt kapok, tudok élni vele."

A futballista egyelőre az előtte álló feladatokra koncentrál. A következő idényéről a játékost képviselő CMG menedzseriroda részéről Kövesdi Viktor elmondta, abban maradtak Németh korábbi klubjával, az Olympiakosz Pireusszal, hogy a támadó a nyáron visszatérhet az athéni klubhoz. A felek a 2010-ben megkötött hároméves megállapodást felbontották, de megegyeztek, hogy ha a klub számít a játékosra, és Németh ténylegesen lehetőséget kap, még egy esztendeig – a korábbi szerződés értelmében – ott játszik majd. Ezért is kötött most csak féléves megállapodást a Waalwijkkal. A menedzser szerint azonban a hollandiai folytatás ugyanúgy elképzelhető.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIKÉNT VÉLEKEDIK NÉMETH SZERZŐDÉSÉRŐL A HOLLAND FUTBALLBAN JÁRTAS POPOVICS SÁNDOR, AKKOR KERESSE A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik