TÓTH ÁDÁM 2019.01.23 09:44 Frissítve: 2019.01.23 10:00

MLS: Sallói Dánielt választották klubja reklámarcának

Az MLS Sallói Dánielt választotta a kampányába, ő pedig szívesen tett eleget hivatalos kötelességének, és elárulta, hogy a beavatási ceremónián mire számíthat Baráth Botond, a Sporting Kansas City új magyar igazolása.

Sallói Dániel (jobbra) ragyogóan teljesített az előző idényben – reményei szerint az idén még gólerősebb lesz (Fotó: Imago)

 

A Sporting Kansas City már javában készül az új idényre. A Sallói Dánielt, Németh Krisztiánt és Baráth Botondot is foglalkoztató együttes játékosai nem sokat pihenhettek, január második hetétől mindenki edzésbe állt.

„Nálunk hamarabb kezdődött a felkészülési időszak, mint a többi csapatnál – mondta a Nemzeti Sportnak Sallói Dániel, a gárda 22 esztendős szélsője, aki csapatával az MLS főcsoportdöntőjéig menetelt az előző idényben. – Fontos feladat előtt állunk, hiszen február huszonkettedikén a mexikói Toluca ellen mérkőzünk a CONCACAF Bajnokok Ligájában. Első felkészülési mérkőzésünk pénteken volt, a Sporting AZ FC elleni négygólos siker alkalmával háromszor harminc percet játszottunk, s miután mindenki letudta a sajátját, mehetett a futóedzésre. Élvezem a felkészülést Arizonában, nagyon jó az idő, adva van a lehetőség, hogy csapattársaimmal tökéletes állapotba kerüljünk a rajtra.”

Sallói már a hivatalos felkészülési időszak előtt az Egyesült Államokba repült, hogy formába hozza magát. Motiváltságát jelzi, hogy decemberben sem lazsált. És nem feledkezett meg a csapat protokolleseményéről sem.

„A hétvégén el kellett utaznom Los Angelesbe, az MLS rendezvényére voltam hivatalos – folytatta. – Minden évben a csapatból egy-egy játékos vehet részt az eseményen, ahol a reklámokhoz szükséges fotózás a program. A labdarúgókat a szövetség választja ki, izgalmas anyagok készültek, leginkább a videózás részét élveztem.”

Aligha véletlen, hogy az MLS döntése Sallóira esett, hiszen nagyszerű idényt zárt 2018-ban: 33 bajnoki meccsen 14 gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott.

Lapunknak adott decemberi interjújából kiderült, hogy korábban még nem találkozott Baráth Botonddal, a Kansas City nemrégiben szerződtetett védőjével. A 26 esztendős labdarúgó 11 év kispesti játék után lett légiós. Sallói szerint jó döntést hozott, és elárulta még, hamarosan milyen beavatási ceremónián kell átesnie a Honvédtól érkező futballistának.

„Boti személyében nagyon jó fejt ismertem meg, biztos vagyok benne, hogy könnyen beilleszkedik. Élvezi majd az életet az Egyesült Államokban, s nem lesz gondja a ritmus felvételével – mondta Sallói. – Erősödött vele a csapatunk, jó érzés, hogy hárman itt lehetünk egymásnak, ha baj van. Németh Krisztián most tért vissza a sérüléséből, így hamarosan csinálhatunk olyan fotót, amelyen mindhárman rajta vagyunk. Hogy milyen beavatási ceremónián kell átesniük az újoncoknak? Az első felkészülési időszak után hazautazunk, akkor már nem menekül senki. Általában éneklés vagy közös vacsora szerepel a beavatáson, így nem sokáig titkolhatja Boti, milyen hangja van.”

A CSAPAT DÜHE ELILLANT

„Nem lesz egyszerű a Toluca elleni CONCACAF Bajnokok Ligája-párharcunk, hiszen addig egyetlen bajnokit sem játszunk – fogalmazott Peter Vermes, a Sporting Kansas City vezetőedzője. – A felkészülési időszakot ezért feszített tempó jellemzi, szeretném, ha a játékosaim tökéletes erőnléti formában vágnának neki a februárnak. Hogy mennyire nehéz motiválni ilyenkor a labdarúgókat? A főcsoportdöntőben elszenvedett vereséget követően a csapat dühe elillant, átvette a helyét a küzdeni akarás. Nemcsak a bajnokságban, a CONCACAF BL-ben is bizonyítani akarunk.”

Sallói Dániel és társai előbb felkészülési mérkőzésen játszanak a Phoenix Risinggal magyar idő szerint szerda kora este, majd február 8-án ismét találkoznak az együttesek a Mobil Mini Sun Cupon. A Sporting KC március 4-én a Los Angeles FC ellen kezd az élvonalban. 

 
2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.