MLS: Sallói Dánielt választották klubja reklámarcának

TÓTH ÁDÁMTÓTH ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2019.01.23. 09:44
null
Sallói Dániel (jobbra) ragyogóan teljesített az előző idényben – reményei szerint az idén még gólerősebb lesz (Fotó: Imago)
Az MLS Sallói Dánielt választotta a kampányába, ő pedig szívesen tett eleget hivatalos kötelességének, és elárulta, hogy a beavatási ceremónián mire számíthat Baráth Botond, a Sporting Kansas City új magyar igazolása.

 

A Sporting Kansas City már javában készül az új idényre. A Sallói Dánielt, Németh Krisztiánt és Baráth Botondot is foglalkoztató együttes játékosai nem sokat pihenhettek, január második hetétől mindenki edzésbe állt.

„Nálunk hamarabb kezdődött a felkészülési időszak, mint a többi csapatnál – mondta a Nemzeti Sportnak Sallói Dániel, a gárda 22 esztendős szélsője, aki csapatával az MLS főcsoportdöntőjéig menetelt az előző idényben. – Fontos feladat előtt állunk, hiszen február huszonkettedikén a mexikói Toluca ellen mérkőzünk a CONCACAF Bajnokok Ligájában. Első felkészülési mérkőzésünk pénteken volt, a Sporting AZ FC elleni négygólos siker alkalmával háromszor harminc percet játszottunk, s miután mindenki letudta a sajátját, mehetett a futóedzésre. Élvezem a felkészülést Arizonában, nagyon jó az idő, adva van a lehetőség, hogy csapattársaimmal tökéletes állapotba kerüljünk a rajtra.”

Sallói már a hivatalos felkészülési időszak előtt az Egyesült Államokba repült, hogy formába hozza magát. Motiváltságát jelzi, hogy decemberben sem lazsált. És nem feledkezett meg a csapat protokolleseményéről sem.

„A hétvégén el kellett utaznom Los Angelesbe, az MLS rendezvényére voltam hivatalos – folytatta. – Minden évben a csapatból egy-egy játékos vehet részt az eseményen, ahol a reklámokhoz szükséges fotózás a program. A labdarúgókat a szövetség választja ki, izgalmas anyagok készültek, leginkább a videózás részét élveztem.”

Aligha véletlen, hogy az MLS döntése Sallóira esett, hiszen nagyszerű idényt zárt 2018-ban: 33 bajnoki meccsen 14 gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott.

Lapunknak adott decemberi interjújából kiderült, hogy korábban még nem találkozott Baráth Botonddal, a Kansas City nemrégiben szerződtetett védőjével. A 26 esztendős labdarúgó 11 év kispesti játék után lett légiós. Sallói szerint jó döntést hozott, és elárulta még, hamarosan milyen beavatási ceremónián kell átesnie a Honvédtól érkező futballistának.

„Boti személyében nagyon jó fejt ismertem meg, biztos vagyok benne, hogy könnyen beilleszkedik. Élvezi majd az életet az Egyesült Államokban, s nem lesz gondja a ritmus felvételével – mondta Sallói. – Erősödött vele a csapatunk, jó érzés, hogy hárman itt lehetünk egymásnak, ha baj van. Németh Krisztián most tért vissza a sérüléséből, így hamarosan csinálhatunk olyan fotót, amelyen mindhárman rajta vagyunk. Hogy milyen beavatási ceremónián kell átesniük az újoncoknak? Az első felkészülési időszak után hazautazunk, akkor már nem menekül senki. Általában éneklés vagy közös vacsora szerepel a beavatáson, így nem sokáig titkolhatja Boti, milyen hangja van.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik