MLS: őrült kezdés, Nikolics-gól, Chicago Fire-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 06:57
null
Nikolics Nemanja (jobbra) ismét betalált, így már 11 gólnál jár az MLS-ben (Fotó: Twitter, archív)
A Nikolics Nemanjával felálló Chicago Fire 2–1-re legyőzte az FC Dallast az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legutóbbi mérkőzésén. A végig pályán lévő magyar válogatott támadó góllal járult hozzá a sikerhez, a hajrában azonban büntetőt hibázott.

Remek formában várta az FC Dallas elleni összecsapást a Chicago Fire, amely az azt megelőző három bajnokiját megnyerte. A chicagói együttes a csütörtöki összecsapást is nagyszerűen kezdte, Nikolics Nemanja révén már a 3. percben megszerezte a vezetést: a góllövőlistát vezető támadó Brandon Vincent remek beadása után belsőzött szépen a bal sarokba.

Három perccel később már 1–1 virított az eredményjelzőn, a korábban a Ferencvárosban is futballozó Roland Lamah a hazai védők szerencsétlenkedését kihasználva egyenlített. A vendégek öröme nem tartott túl sokáig, ismét csak három perc telt el, amikor David Accam a tizenhatos vonala előtt lövésre szánta el magát – bár a Dallas kapusa hozzáért a labdához, hárítani nem tudott. Accam sorozatban az ötödik bajnokiján volt eredményes.

Mint utóbb kiderült, a ghánai csatár a végeredményt is beállította. A Chicago ugyan büntetőhöz jutott a 93. percben, Nikolics nem túl jól helyezett lövését azonban védte a kapus. A magyar válogatott támadó így sem szégyenkezhet, a bajnokságban szerzett 11. góljával fontos szerepet játszott a győzelemben, ráadásul növelte előnyét a góllövőlista élén.

A Chicago Fire sorozatban negyedik meccsét is megnyerte, és két pontra megközelítette a Keleti főcsoportot vezető Toronto FC-t.


USA, MLS
ALAPSZAKASZ

Chicago Fire–FC Dallas 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik