MLS: Ibrahimovic okozta Nikolicsék vesztét

Vágólapra másolva!
2018.04.14. 23:46
null
Ibrahimovic gólja döntött Chicagóban (Fotó: Twitter)
Zlatan Ibrahimovic góljával 1–0-ra győzött a Los Angeles Galaxy a Nikolics Nemanjával felálló Chicago Fire otthonában az MLS legutóbbi játéknapján.

A vendégek kezdtek jobban, a 7. percben Ola Kamara fejelt lesről a hálóba, három perccel később pedig a hazai védők ügyetlenkedtek össze egy öngólt, szerencséjükre a játékvezető a videobíró segítségével les miatt ezt a találatot sem adta meg.

A 11. percben Brandon Vincent beadását Nikolics Nemanja fejelte a Galaxy-kapus kezébe.

Továbbra is a vendégek játszottak veszélyesebben, a 37. percben Zlatan Ibrahimovic lövéséből még nem lett gól, de amikor már mindenki azt hitte, 0–0 marad az első félidő, akkor ismét jött a svéd csatár: a játékrész hosszabbításában Ashley Cole előreívelését az ötösről a kapu jobb oldalába bólintotta (0–1).



A második félidőben a legnagyobb egyenlítési lehetőséget Nikolics hagyta ki, aki a 65. percben Johan Kappelhof beadását követően 10 méterről éppen a vendégkapus, David Bingham keze közé fejelt a labdát.

Győzelmével a Galaxy hat mérkőzés után már tízpontos, a Fire azonban öt mérkőzése közül eddig mindössze egyet tudott megnyerni.

A később kezdődött meccsek közül a a New England Revolution–FC Dallas összecsapáson 1–0-s vendégsiker született. A New England a 76. percben került hátrányba, amikor a korábbi ferencvárosi középpályás, a belga Roland Lamah balról középre passzolt labdáját Jacori Hayes váltotta gólra. Rögtön a találat után, még ugyanabban a percben állt be a hazaiaknál a magyar válogatott támadó, Németh Krisztián, de már nem tudott segíteni csapatán.

Stieber Zoltán együttese, a DC United ellenben 1–0-ra győzött otthon a Columbus Crew ellen, a győztes gólt már az első percben megszerezték a hazaiak, akik az 51. perctől, Paul Arriola kiállítása miatt tíz emberrel játszottak. Stieber a kispadról nézte végig a mérkőzést.

MLS
ALAPSZAKASZ
DC United–Columbus Crew 1–0
DC United: Stibere Zoltán a kispadon ült, nem állt be.
New England Revolution–FC Dallas 0–1
New England: Németh Krisztián csereként lépett pályára a 76. percben.
Portland Timbers–Minnesota United 3–2
San Jose Earthquakes–Houston Dynamo 2–2
KORÁBBI EREDMÉNYEK

Chicago Fire–LA Galaxy 0–1
Chicago Fire: Nikolics Neamanja végigjátszotta a meccset.
Philadelphia Union–Orlando City 0–2
Vancouver Whitecaps–Los Angeles FC 0–2
New York Red Bulls–Montreal Impact 3–1
Colorado Rapids–Toronto FC 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik