MLS: egyelőre sok az akadály Németh Krisztián útjában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.09. 11:39
Nem zárható ki, hogy Németh Krisztián visszatér a Sporting Kansas City kötelékébe a ma záruló átigazolási időszakban, de ennek azért jelentős akadályai vannak – erre jut a magyar labdarúgó és a klub pillanatnyi helyzetét elemző cikkében a Kansas City Star című lap.

Peter Vermes, a csapat vezetőedzője csak annyit volt hajlandó mondani a lapnak Némethtel kapcsolatban, hogy „ott vagyunk a piacon, mindenre készen”.

A bevezetőben említett akadályok közül a sorban az első az, hogy a lap tudomása szerint Németh jelenleg is tárgyalásban áll a katari al-Garafával a kivásárlásáról – ameddig nincs megállapodás, értelemszerűen nem lehet szó a magyar légiós MLS-be igazolásáról.

Mivel Németh az úgynevezett allokációs listán keresztül térhet csak vissza az amerikai ligába, elméletileg más csapatok is lecsaphatnak rá – kivéve, ha a Sportingnak sikerül megkaparintania a lista első helyét a Columbus Crew-tól. Utóbbi egyelőre kevesli a Vermesék által felajánlott árat.

E két lépés sikeres megtétele esetén még a magyar válogatott támadóval is egyezségre kellene jutniuk a kansasieknek – márpedig az idő szorít, helyi idő szerint szerda este zárul a nyári átigazolási időszak.

A lap mindebből arra a következtetésre jut, hogy a Sporting – ha valóban szándékában áll újra megszerezni a 2015-ös bajnoki szezonban a klubot 10 góllal segítő Némethet – alighanem megvárja a téli átigazolási időszakot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik