Megyeri: Szorozzuk meg a Fradi-Újpestet öttel

Vágólapra másolva!
2011.11.21. 14:18
null
Megyeri Balázs úgy érzi, kinyílt előtte a kapu, s most eljött az idő a bizonyításra (fotó: Imago)
Címkék
Felrobbant a stadion. Görögtűz égett minden szektorban, az emberek szinte megőrültek, és frenetikus hangulatot teremtettek. Mindezt Megyeri Balázs a gólvonalon állva vagy éppen vetődve érzékelhette. Az Olympiakosz drukkerei egyre inkább megkedvelik a magyar kapust, s nem rajta múlt, hogy elmaradt a Panathinaikosz elleni győzelem szombat este (1–1).

 

– Bevallom, nem emlékszem pontosan, hány Fradi–Újpesten védett.
– Egyen – mondta a huszonegy esztendős Megyeri Balázs, az Olympiakosz kapusa. – Az Üllői úton kaptunk ki az Újpesttől, ha jól emlékszem, Kabát Péter lőtte a vereségünket jelentő gólt.

HELYSZÍNEN SZURKOLT
A MENEDZSER
Hrutka János az Olympiakosz stadionjában tekintette meg a Panathinaikosz elleni rangadót: „Óriási élmény volt már a stadion felé taxizni is – mondta a korábbi válogatott védő, Megyeri Balázs menedzsere. – Mást sem hallottam a sofőrtől, mint hogy Détári Lajos mekkora játékos volt, s persze dicsérte a csapat kapusát, Megyeri Balázst. Teljes joggal, hiszen Balázs valóban jó teljesítményt nyújtott, egyre inkább alapemberré válik, s úgy gondolom, hosszú távon bizonyíthat az Olympiakoszban. Ha ez így lesz, előbb-utóbb otthon is felfedezik.”

– Ezt csak azért hoztam szóba, mert aki pályára lépett a zöldek és a lilák budapesti meccsein, nem retten meg az Olympiakosz–Panathinaikosz hangulatától sem.
– Hát… Én azt mondanám, hogy ami otthon a Fradi–Újpesten a lelátón történik, azt szorozzuk meg legalább öttel, s akkor kaphatunk képet arról, milyen is a hangulat az Olympiakosz–Panathinaikosz derbin. Félelmetes. Másfél éve tartozom a pireusziakhoz, eddig jobbára a lelátón vagy a kispadon élhettem át ezt a szurkolói mámort, most először adatott meg, hogy a pályán lehettem részese ennek a túláradó szeretetnek és rajongásnak. Még egyszer mondom, félelmetes.

– Nem rettent meg?
– Ne vicceljen! Otthon játszottunk, harmincötezer szurkolónk támogatott, segített bennünket, az ember itt, ilyen közegben és hangulatban inkább feldobódik, semmint megrémül. Kár, hogy nem győztünk.

– A hírekből már kiderült, hogy a görög csúcsrangadó egy egyre végződött. Benne volt a gólban?
– A teljesítményemet jónak ítélték, mind a szakmai stáb, mind az újságírók elismerően szóltak a produkciómról. A Panathinaikosz góljánál egyébként a vendégcsatár egyedül tört a kapunkra, kiléptem felé, ő középre passzolt, innentől már tehetetlen voltam. Ők vezettek, de egy pillanatra sem jutott eszünkbe, hogy kikapunk, annyival jobbak voltunk. Helyzetek egész sorát dolgoztuk ki – és rontottuk el.

– Már alapember?
– Ezt még nem merném kijelenteni. De ha úgy teszi fel a kérdést, hogy jó esélyem van-e arra, hogy a jövő héten is én legyek a kezdő, azt válaszolom, igen, azt hiszem, élvezem a bizalmat. Nemrég került hozzánk a harmincegy esztendős argentin Franco Costanzo, őt Svájcból igazoltuk, tapasztalt, jó kapus, rengeteget segít. Nem rivalizálunk, inkább összedolgozunk.

A TELJES INTERJÚT, AMELYBEN MEGYERI BALÁZS BESZÉL AZ ATHÉNI MINDENNAPOKRÓL ÉS RUDOLF GERGELYRŐL, A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik