Megyeri: Sokat tanulhatok Nikopolidisztől

Vágólapra másolva!
2010.07.03. 19:51
null
Megyeri (jobbra) reméli, hogy Nikopolidisztől is sokat tanulhat (Fotó: Németh Ferenc – NS-archív)
Címkék
A görög labdarúgó-élvonalban szereplő Olympiakoszhoz szerződő Megyeri Balázs reméli, hogy pályára léphet új csapatával a Bajnokok Ligájában, valamint hogy a jövőben a magyar válogatott mezét is magára húzhatja.
Megyeri az első tapasztalatokat firtató kérdésekre válaszolva elmondta, az Olympiakoszt egy tökéletesen szervezett nagycsapatnak tartja, és örül, hogy a görög együttes kötelékébe tartozik.

„Nikopolidisznek hatalmas tapasztalata van, nagyszerű kapus. Azt hiszem, sokat tanulhatok tőle, valamint Urko Pardo is jó képességű játékos. Továbbá van egy nagyszerű kapusedzőnk is, akivel nagyon jó a kapcsolatunk” – kezdte nyilatkozatát Megyeri.

„Remélem, fejlődök az együttesnél, és sok szerepet kapok, de Nikopolidisz mégiscsak Nikopolidisz, őt nem lesz könnyű kiszorítani. Azért megpróbálom” – tette hozzá a magyar kapus, aki kitért új csapatának vezetőedzőjére is.

„Nagyon hálás vagyok Ewald Lienennek. Beszélgettünk, és még aznap alá is írtuk a szerződésemet. Profi edző, tipikus német szakember” – folytatta az elmúlt idény legjobb NB I-es kapusának választott Megyeri.

„Tizenhét évesen Angliába szerződtem egy évre, az nehéz volt. Ott felnőttem. Most sokkal könnyebb” – mondta az országváltás nehézségeiről a 20 éves játékos.

„A vágyam, hogy pályára lépjek a Bajnokok Ligájában, és remélem, a jövőben magyar válogatott mezét is viselhetem majd” – tette hozzá.

A Ferencváros korábbi kapuvédője a további kérdésekre válaszolva elmondta, nem érzi, hogy túl nagy nyomás lenne rajta, kiskorában a dán Peter Schmeichelt csodálta, mostani társai közül pedig a francia Hugo Lloris játékát kedveli.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik