nemzetisport.hu 2014.04.18 14:28 Frissítve: 2014.12.22 01:38

Megyeri: Ilyen körülmények között nem egyszerű

Megyeri Balázs végigvédte az Olympiakosz PAOK elleni idegenbeli Görög Kupa-elődöntőjét, amelyet csapata elveszített 1–0-ra, így nem jutott be a fináléba. A találkozó azonban nem a futballról marad emlékezetes, a szurkolók kitettek magukért – erről a magyar válogatott kapus mesélt a Nemzeti Sportnak.

 

Megyeri végig a pályán volt a parázs kupameccsen

– Nem esett baja?
– Szerencsére elég gyors voltam, megúsztam, de nem mindenki ért be idejében az öltözőbe – válaszolta a Nemzeti Sportnak Megyeri Balázs, aki végigvédte a PAOK–Olympiakosz kupaelődöntő visszavágóját (1–0), amelyen a hazaiak idegenben szerzett góllal jutottak be a döntőbe. De a mérkőzés nem a futballról marad emlékezetes.

– Mi történt?
– A lefújás után a hazai szurkolók elözönlötték a pályát, és nem válogattak az eszközökben. Több csapattársamnak is úgy kellett beverekednie magát a játékoskijáróba, hogy ne essen nagyobb bántódása. Szerencsére senki sem szenvedett súlyosabb sérülést.

– A találkozó előtt sem alakult minden zökkenőmentesen, az eredetileg tervezett időponthoz képest hetvenhat percet csúszott a kezdés.
– A melegítés alatt még nem volt probléma. Aztán bementünk az öltözőbe, majd amikor újra kimentünk a pályára, nem hittünk a szemünknek.

– Mit láttak?
– A könnygáztól nem sok mindent. Bár a görögtűz jól nézett ki körbe a lelátón, az már nem nyerte el a tetszésünket, amikor a kispadunkat is megcélozták rakétákkal. Ráadásul az egyik eltalálta az edzőnket, Míchelt. A cserék pedig jelezték, a kispad tele van hallal.

– Micsoda?
– A hazai szurkolók vödörnyi halat öntöttek az ülésekre, mert Szardellák a becenevünk.

– Hogyan telt el az a bő egy óra?
– Az öltözőbe vonultunk, és vártuk a bírói ítéletet, közben próbáltuk melegen tartani az izmokat. Két évvel ezelőtt a Panathinaikosz ellen átéltem hasonlót, akkor a szünetben kellett várni egy órát az öltözőben. Aztán szóltak, hogy lehet folytatni, és rögtön kezdődött a második félidő. Most legalább kaptunk még tíz percet az újabb bemelegítésre. De ilyen körülmények között nem egyszerű játszani.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY MIT GONDOL MEGYERI BALÁZS JÖVŐJÉRŐL ÉS A KUPAELŐDÖNTŐN KAPOTT SÁRGA LAPJÁRÓL, KERESSE A PÉNTEKI NEMZETI SPORTOT!

2020.07.30 12:31:48

Légiósok P. K.

„Szeretek kockáztatni a pályán, mert így tudom megmutatni, nem félek senkitől és semmitől.”

2020.07.26 14:20:53

Légiósok BOROS MIKLÓS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A Sepsiszentgyörgy ezzel visszacsúszott a 11. helyre, de előnye még így is öt pont az osztályozós Poli Iasival szemben.