Lovrencsics: Bármelyik topbajnokságban szívesen szerepelnék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.07. 08:54
null
Lovrencsics Gergő remekül játszott a Jagiellonia ellen (fotó: MTI)
Szeretheti a 6–1-re végződő meccseket Lovrencsics Gergő. Tavaly novemberben a Cracoviát, szombaton a Jagielloniát ütötte ki ilyen különbséggel a Lech Poznan, a magyar támadó mindkét alkalommal egy góllal és két gólpasszal fejezte be a mérkőzést. Ez már önmagában is örömteli, az még inkább, hogy a maradék négy, góllal végződő támadás is tőle indult, túlzás nélkül állítható, kulcsszerepe volt a sikerben.

 

„Hála Istennek, megtört a jég – mondta a Nemzeti Sportnak a háromszoros válogatott támadó, miután tavaly december hatodika után ismét sikerült gólt szereznie. – Az első tavaszi fordulókban valamiért nem volt szerencsém. Az utolsó pillanatban blokkolták a lövésemet, kapufa lett, vagy védett a kapus, azaz sehogy sem akart összejönni a gól. Végre fordult a kocka, pedig szerencsétlenül találtam el a labdát, belsővel akartam, lábujjheggyel sikerült, mégis így lett jó.”

A 25 éves játékos előző, egyben első lengyelországi idényét hét góllal és négy gólpasszal fejezte be, ezt a mostani héttel és kilenccel már túlszárnyalta, a cél pedig, hogy a hátralévő nyolc körben tovább javítson a statisztikán, továbbá, hogy bajnoki címhez segítse a csapatot. Az alapszakaszból egy forduló van hátra, aztán a felsőházban végző nyolc együttes pontjait elfelezik, és visszavágók nélkül mindegyik hét meccset játszik, a Lech négyet otthon, hármat idegenben. A legfőbb vetélytárs a listavezető és címvédő Legia Warszawa.

„A pontok megfelezése nekünk kedvez, mégiscsak könnyebb mondjuk ötöt ledolgozni, mint tízet. Van esély a bajnoki címre, meg lehet fogni a varsóiakat.”

Poznanban nagyon elégedettek a magyar légióssal, tavaly a szurkolók az év játékosának választották meg. De alakuljon bárhogy is a bajnokság, bizonyára több kérője is lesz a nyáron. A képességei megvannak, gyors, jól cselez – csak az a kérdés, melyik bajnokság lenne optimális számára.

„Ezt előre nem tudhatom, itt is jól érzem magam, de bármelyik topbajnokságban szívesen szerepelnék. Ehhez persze tenni is kell, a hátralévő fordulókban ezért is lenne jó minél jobban futballozni.”

A TELJES INTERJÚ, AMELYBEN A MAGYAR VÁLOGATOTT JÁTÉKOS BESZÉL MÉG LIONEL MESSIRŐL ÉS CRISTIANO RONALDÓRÓL IS, ELOLVASHATÓ A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik